Προσοχή: Έχετε φλιτζάνι ή κούπα στο γραφείο; Πετάξτε τα αμέσως!

0
LIKE & SHARE

Κακά είναι τα νέα για όσους συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους στο γραφείο, αφήνοντας μάλιστα την αγαπημένη τους κούπα πάνω σε αυτό.

Και αυτό γιατί η αγαπημένη τους συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία τους!

Ο φόβος ότι θα χαθεί, όπως επίσης και η (σοβαρή) πιθανότητα κάποιος συνάδελφος θα το βάλει στο… μάτι και στη συνέχεια θα βάλει και τον καφέ του μέσα σε αυτό, «αναγκάζει» τους εργαζομένους να αφήνουν το φλιτζάνι ή την κούπα τους κούπα τους στο γραφείο, ακόμα και άπλυτη!

Αν γνωρίζατε ωστόσο τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η συνήθεια, θα είχατε πετάξει αμέσως το αγαπημένο σας φλιτζάνι!
«Αποικίες μικροβίων ζουν στο αγαπημένο σας φλιτζάνι», τόνισε χαρακτηριστικά στο περιοδικό Men’s Health, ο Charles Gerba, καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως όταν τα φλιτζάνια παραμένουν στο γραφείο άπλυτα ή πλυμένα με σφουγγάρι, συγκεντρώνουν μικρόβια.

Το 20% των μικροβίων αυτών είναι, μάλιστα, βακτήρια κοπράνων και το 90% άλλου είδους, εξίσου απειλητικά για την υγεία μας.

Πώς όμως δημιουργούνται αυτά τα βακτήρια;

Για όλα… φταίει το σφουγγάρι του γραφείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πόσω μάλλον όταν πλένουμε με αυτό το φλιτζάνι μας χωρίς ζεστό νερό και σαπούνι!

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

LIKE & SHARE
Βρες το ζώδιο που βρίσκεται ο Ωροσκόπος σου και μάθε τι πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις!