Πέντε μύθοι και αλήθειες για τη φροντίδα του δέρματος

0
LIKE & SHARE

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος επιπόλαιος παραλίγο να μας στερήσει το αγαπημένο μας γλύκισμα, γράφοντας ότι: «η κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει την κόπωση του δέρματος και την ακμή» – αυτό είναι σίγουρα κάτι που αξίζει διερεύνηση, δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί! Ας βάλουμε 5 τέτοιες θεωρίες στο μικροσκόπιο:

Η κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει την ακμή

Μύθος, με μεγάλη χαρά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη μελέτη που να συνδέει την κατανάλωση σοκολάτας με την ακμή και την παρατεταμένη κόπωση του δέρματος. Πολύ περισσότερο έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του δέρματος απέναντι στις βλαβερές UV ακτίνες. Εμάς μας αρκεί!

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κρέμα σώματος και στο πρόσωπο

Δεν αληθεύει, οι κρέμες για το σώμα έχουν πιο παχύρρευστη σύνθεση και περιέχουν υλικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο δέρμα του προσώπου.  Προτιμήστε ειδικές κρέμες για το πρόσωπο όπως η αγαπημένη μας σειρά της Vichy για ενυδάτωση και προστασία.

Το δέρμα συνηθίζει στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα

Αληθεύει, εξαρτάται βέβαια από τα δραστικά συστατικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου συστήνεται μια σταδιακή εφαρμογή καθώς βελτιώσεις στην επιλογή του προϊόντος και της δραστικής ουσίας μπορούν να προσφέρουν καλύτερη πρόοδο και μέγιστο αποτέλεσμα.

Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος

Μύθος, οι πόροι του δέρματος δεν είναι ευαίσθητοι στην θερμοκρασία, η χρήση ζεστού νερού μπορεί να διογκώσει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος δίνοντας την εντύπωση ότι οι πόροι ανοίγουν αλλά αυτό είναι μόνο επιφανειακό, ενώ το ίδιο ισχύει και για το κρύο νερό.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα κάνουν κακό στο δέρμα

Αληθεύει, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τη σχέση ανάμεσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ακμή του δέρματος όπως και το ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι φλεγμονώδη και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη κόπωση στην επιδερμίδα. Το τι τρώμε επηρεάζει και το δέρμα μας.

 

LIKE & SHARE
Πέθανε ο Σωκράτης Πετίδης, bodybuilder και πρωταγωνιστής πασίγνωστης διαφήμσης (βίντεο)