9 έξυπνοι τρόποι για να σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς σίδερο

0
LIKE & SHARE

Όλοι έχουμε βρεθεί σε κατάσταση που να θέλουμε να σιδερώσουμε κάποιο ρούχο, για να ανακαλύψουμε με τρόμο ότι δεν έχουμε σίδερο (είτε γιατί είμαστε διακοπές είτε επειδή απλώς βαριόμαστε να το βάλουμε σε λειτουργία). Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, βρήκαμε 9 έξυπνους τρόπους για να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς απαραίτητα να διαθέτετε σίδερο.

Ισιωτικό μηχάνημα μαλλιών:

isiotiko-malliwn-risegr

Το ισιωτικό μηχάνημα είναι ιδανικό για σιδερώνει τα δύσκολα σημεία πάνω σε ένα ρούχο (όπως παραδείγματος χάρη το κολάρο μιας μπλούζας). Βάζετε το  μηχάνημα σε μεσαία θερμοκρασία, το τοποθετείτε στο επιθυμητό σημείο και το κρατάτε  για μερικά δευτερόλεπτα. Σιγουρευτείτε ότι το ισιωτικό σας είναι καθαρό (δεν έχει επάνω του ούτε τρίχες ούτε κάποιο προϊόν  περιποίησης για τα μαλλιά) γιατί κινδυνεύετε να χαλάσετε το ρούχο σας. Μην το χρησιμοποιήσετε σε πολύ ευαίσθητα  υφάσματα.

Νερό και ξύδι:

nero-xidi-risegr

Είναι μια μέθοδος ιδανική για εκκολαπτόμενους χημικούς. Χρησιμοποιήστε τοπικό ξύδι με νερό, με αναλογίες 1:3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα δοχείο νερού με ψεκαστήρα και ανακινήστε ελαφρά. Τώρα ψεκάστε τα σημεία του ρούχου που είναι τσαλακωμένα.

Ατμός από τον βραστήρα:

kapnos-apo-vrasthra-risegr

Εάν δεν έχετε στεγνωτήριο ρούχων, ο βραστήρας είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή. Ζεστάνετε το βραστήρα. Όταν αρχίσει να βράζει, πάρτε το τσαλακωμένο ρούχο και τοποθετήστε το στο σημείο του βραστήρα απ΄όπου βγαίνει ο ατμός. Σιγουρευτείτε ότι κρατάτε το ρούχο σε απόσταση 20 εκατοστών από το στόμιο του βραστήρα.

Πιστολάκι μαλλιών:

mpistolaki-malliwn-risegr

Ένα απλό πιστολάκι μαλλιών μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για να στεγνώσει τα ρούχα σας. Βάλτε το στην ψηλότερη θερμοκρασία και τοποθετήστε το έτσι ώστε να φυσάει απευθείας τα σημεία που είναι τσαλακωμένα.

Υδρατμοί από το ντουζ:

idratmoi-apo-to-mpanio-risegr

Γυρίστε το νερό στο ζεστό, κρεμάστε τα ρούχα σας όσο πιο κοντά στο ντουζ γίνεται, φροντίζοντας όμως να είναι στην σωστή  απόσταση ώστε να μην βρέχονται. Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και περιμένετε μερικά λεπτά. Όσο περιμένετε τα ρούχα σας μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Μέχρι να τελειώσετε τα ρούχα σας θα είναι έτοιμα.

Βρεγμένη πετσέτα:

vregmeni-petseta-risegr

Τοποθετήστε το ρούχο σας πάνω σε μία λεία επιφάνεια (για παράδειγμα στο τραπέζι). Καλύψτε το σημείο όπου είναι τσαλακωμένο το ρούχο με μια βρεγμένη πετσέτα και πιέστε δυνατά με το χέρι σας. Έπειτα αφήστε το ρούχο να στεγνώσει.

Πλυντήριο ρούχων:

plintirio-rouxwn-risegr

Βάλτε το πλυντήριο σας σε λειτουργία στεγνώματος, καθώς αυτή «σιδερώνει» τα βαμβακερά και λινά ρούχα. Διαλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα. 15 λεπτά ας πούμε είναι αρκετά. Σε περίπτωση που τα ρούχα είναι πολύ τσαλακωμένα τοποθετήστε μαζί και ένα μικρό βρεγμένο αντικείμενο όπως μια κάλτσα, ένα παιδικό μπλουζάκι ή ένα μαντήλι.

Ο πάτος της κατσαρόλας:

o-patos-katsarolas-risegr

Όσο αστείο και αν ακούγεται, λειτουργεί 100%, το έχουμε τσεκάρει! Βράζετε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και έπειτα την αδειάζετε. Ο πάτος της θα είναι αρκετά ζεστός ώστε να σιδερώσει σωστά το ρούχο. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια λεία επιφάνεια και χρησιμοποιήστε το σαν να είναι πραγματικό σίδερο.

Παγάκια:

pagakia-risegr

Βάλτε το πλυντήριό σας σε λειτουργία στεγνώματος και προσθέστε έως και 5 τσαλακωμένα ρούχα. Προσθέστε 2-3 παγάκια και ξεκινήστε το στέγνωμα.Μετά από 10 λεπτά θα έχετε τα τέλεια σιδερωμένα ρούχα. Το μυστικό είναι στα παγάκια που λιώνουν και δημιουργούν υδρατμούς που βοηθάει στο να σιδερωθούν τα ρούχα.

Πηγή: rise.gr

LIKE & SHARE
Αυτό είναι το ιδανικό γυναικείο σώμα σύμφωνα με τους επιστήμονες