Μάθετε όλα όσα μπορεί να αποκαλύψει το όνομά σας για εσάς!

0
LIKE & SHARE

Oι δύο λέξεις που αναγράφονται στην αστυνομική σας ταυτότητα μπορούν να αποκαλύψουν την οικονομικοκοινωνική σας τάξη, το μορφωτικό σας επίπεδο ακόμη και τη σωματική σας διάπλαση.

Όταν ο Raymond και η Rosa Judge έφεραν στον κόσμο τον γιο τους Igor, ήταν σχεδόν προφανές πιο επάγγελμα θα επέλεγε το παιδί τους. To φανέρωνε ακόμη και το πατρικό όνομα της Rosa, «Micallef», μία αραβική λέξη που στα αγγλικά παραπέμπει στη λέξη «Judge» και στα ελληνικά σημαίνει δικαστής.

Όταν πέρασαν τα χρόνια ο Igor μπήκε στις δικαστικές αίθουσες και έγινε δικαστής. Kάθε φορά που ενοχλούνταν με τα πειράγματα για το όνομά του, μπορούσε απλά να σκέφτεται ότι υπάρχουν άτομα με πολύ πιο ατυχή ονόματα από ό,τι εκείνος, όπως ο πρώην Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα, ο Jaime Sin, δεδομένου ότι το «Sin», σημαίνει αμαρτία.

birth name

Tελικά όμως κατά πόσο καθορίζει το όνομά μας τη μοίρα μας; Μέχρι στιγμής όλες οι ανάλογες περιπτώσεις όπως αυτή του Igor, ως απλές συμπτώσεις, όμως νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι το όνομά μας έστω και σε μικρό βαθμό επηρεάζει τη συμπεριφορά μας στο σχολείο, τις επαγγελματικές μας προοπτικές και τη δημοτικότητά μας. To επώνυμό μας μπορεί ακόμα να μας δώσει ενδείξεις ακόμη και για τη φυσική μας κατάσταση και τη ζωντάνια μας.

Mία εξήγηση πίσω από αυτό είναι ότι ασυνείδητα μας ελκύουν λέξεις και ονόματα που μας θυμίζουν το δικό μας. Αυτό ονομάζεται «έμμεσος εγωκεντρισμός» και εξηγεί πώς πολλοί οδοντίατροι στο εξωτερικό ονομάζονται Dennis, αν λάβουμε υπόψιν ότι η αγγλική λέξη που σημαίνει οδοντίατρος είναι το dentist.

Tα ονόματά μας ωστόσο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και στο πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Το 2013, η Βρετανίδα τηλεπερσόνα Katie Hopkins παραδέχθηκε ότι συνδέει τα ονόματα των παιδιών με το κοινωνικό – οικονομικό τους υπόβαθρο. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι προτιμάει να κάνουν παρέα με τα παιδιά της, οι συμμαθητές τους που έχουν βικτωριανά ή λατινικά και ελληνικά ονόματα.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που μπορεί να προκάλεσε αυτή η είδηση, μια έρευνα περιουσιακών στοιχείων απέδειξε ότι η συγκεκριμένη διάκριση γίνεται πολύ συχνά, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: BBC

LIKE & SHARE
Όσο πιο πολλά σχόλια κάνετε online, τόσο πιο ανόητα γίνονται αυτά!