Η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να διαβάζει το ανθρώπινο μυαλό!

0
LIKE & SHARE

Εικόνες από ένα πιθανό μέλλον έζησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πέρντιου των ΗΠΑ. Το ερώτημα που έθεσαν και προσπάθησαν συνάμα να απαντήσουν ήταν στο αν θα μπορούσε στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη, όχι μόνο να διαβάζει το μυαλό ενός ανθρώπου, αλλά και να φτιάχνει μια βιντεοταινία από αυτό που βλέπει. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σύντομα, αλλά τα πρώτα βήματα μόλις άρχισαν.

Μια ομάδα ερευνητών, που έκανε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Cerebral Cortex», σύμφωνα με το «Science», δημιούργησαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, οι αλγόριθμοι του οποίου μπορούν να μαντέψουν εν μέρει τι σκέφτεται το ανθρώπινο μυαλό και μετά να προσπαθήσουν να μετατρέψουν αυτές τις σκέψεις σε εικόνες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής επίκουρο καθηγητή Ζονγκμίνγκ Λίου των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πέρντιου των ΗΠΑ, έβαλαν τρεις γυναίκες να βλέπουν εκατοντάδες βίντεο και την ίδια στιγμή ένα μηχάνημα λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) κατέγραφε την εγκεφαλική δραστηριότητά τους…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

LIKE & SHARE
Ομόφωνα ένοχοι για τις μίζες Ακης, Βίκυ και άλλοι 14!