Πώς να κάνεις τον σκυλάκο σου ευτυχισμένο ακόμα και όταν λείπεις από το σπίτι

0
LIKE & SHARE

Εάν υπάρχει ένα μυστήριο, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να εξιχνιαστεί, είναι ακριβώς αυτό: το πώς θα έχεις το ζωάκι σου ευτυχισμένο, ακόμα και αν εσύ δεν είσαι σπίτι. Για να τα πάρουμε από την αρχή, το να έχεις κατοικίδιο είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στις μέρες μας, καθώς εκτός από χώρο και χρόνο θέλουν επίσης άπειρη φροντίδα και αγάπη.

Και επειδή κατανοούμε, πως είναι σχεδόν αδύνατο να βρίσκεσαι όλη μέρα σπίτι για να είσαι μαζί του (έχεις και μία δουλειά στην οποία πρέπει να πας για να φροντίσεις και τους δυο σας) υπάρχουν μερικές απλές λύσεις, οι οποίες θα κρατήσουν τον σκύλο σου ευτυχισμένο όσες ώρες εσύ απουσιάζεις.

#1. Όση περισσότερη ενέργεια έχει, τόσο πιο δύσκολα θα βαρεθεί
Πρόκειται για την πρόληψη. Αν το σκυλί σου παρουσιάζει σημάδια συσσωρευμένης ενέργειας ενώ βρίσκεσαι μακριά, η άσκηση το πρωί θα σε βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να πας τον σκύλο σου μια βόλτα πριν πας για δουλειά. Ένα παιχνίδι μάλιστα με μπαλάκι (το οποίο θα πετάς και θα τρέχει να σου το φέρει) Θα το βοηθήσει πολύ.

Δεν πρόκειται μόνο για τη σωματική άσκηση, αλλά θα του δώσει κάποια επιπλέον διέγερση και ενέργεια, ώστε να μην βαρεθεί τόσο εύκολα.

#2. Η δύναμη του ήχου
Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν τους ήχους της τηλεόρασης ή της αγαπημένης σου μουσικής. Αφήνοντας τη μουσική σε λειτουργία μπορεί να βοηθήσει να καλύψει τους εξωτερικούς θορύβους που εκπέμπουν στο «σύστημα συναγερμού» του σκύλου σου. Μπορείς επίσης να συνδέσεις τον υπολογιστή με την τηλεόραση σου και να του βάλεις ένα πρόγραμμα από το youtube, το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα σε σκύλους.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: queen.gr

LIKE & SHARE
Αυτά είναι τα πιο πιστά ζώδια!