Τι είναι η «συναισθηματική απιστία» σύμφωνα με τους ειδικούς

0
LIKE & SHARE

από Φοίβη Γλύστρα

Στο ερώτημα «Τι είναι η απιστία;», όλοι έχουν από μια γνώμη. Ωστόσο, πέρα απ’ αυτό που έχουμε άπαντες στο μυαλό μας –την ερωτική συνεύρεση με κάποιον πλην του αγαπημένου μας, δηλαδή- έρευνες δείχνουν, ότι υπάρχει μια συμπεριφορά αντίστοιχη, μα διαφορετική που πληγώνει περισσότερο και βαθύτερα: η συναισθηματική απιστία.

 Τι είναι, λοιπόν, αυτό το είδος απιστίας, που δεν περιλαμβάνει ούτε μυστικά φιλιά, ούτε ενοχικό σεξ, ούτε κανενός είδους σωματική επαφή; Είναι μια σχέση που δεν περιλαμβάνει σωματικότητα, αλλά αντ’ αυτής χαρακτηρίζεται από έντονη λεκτική οικειότητα. Αυτού του τύπου η απιστία (εντός ή εκτός εισαγωγικών), έχει γίνει πολύ πιο συνηθισμένη σήμερα που τα τεχνολογικά μέσα μας δίνουν την δυνατότητα (ή παράγουν την ανάγκη;) να μιλάμε περισσότερο με διάφορους ανθρώπους, χωρίς απαραίτητα να είναι στενοί μας φίλοι ή συγγενείς.
Επειδή η σχέση αυτή δεν φτάνει ποτέ στο σημείο των σεξουαλικών περιπετειών, δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα αλλά και τα αίτιά της είναι λιγότερο σημαντικά ή επιζήμια. Είμαστε άραγε πιο «ένοχοι» και πιο «ανέντιμοι» όταν κάνουμε σεξ ή όταν συνδεόμαστε συναισθηματικά με κάποιον τρίτο;Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από τα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς και συμπεριλαμβάνει πορίσματα βασισμένα σε σχεδόν 64 χιλιάδες ανθρώπους, η συναισθηματική απιστία πληγώνει περισσότερο απ’ την… εκπεφρασμένη, σεξουαλική απιστία. Στο σύνολό τους τουλάχιστον, αφού, καθώς φαίνεται, οι άντρες νιώθουν πιο πληγωμένοι από την παραδοσιακή απιστία που περιλαμβάνει ερωτική δραστηριότητα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που σε ποσοστό 64%, δήλωσαν ότι μια πλατωνική, συναισθηματική σχέση του συντρόφου τους θα τις στεναχωρούσε περισσότερο από το… σκέτο σεξ.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

LIKE & SHARE
6 χρυσοί κανόνες για να πετύχει μια open relationship