Νέα έρευνα | Πότε οι άνθρωποι ξεκινούν το σεξ;

0
LIKE & SHARE

Η ηλικία που ένας νέος ή μια νέα θα ξεκινήσει τη σεξουαλική δραστηριότητά του/της, είναι και θέμα γενετικών παραγόντων, επιβεβαιώνει μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πάνω από 380.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το χάσιμο της παρθενίας οφείλεται περίπου κατά το ένα τέταρτο (25%) σε κληρονομικότητα. Αν και δεν πρόκειται για «γονίδια της παρθενίας», φωτίζεται καλύτερα πλέον το γενετικό υπόβαθρό της.

Έως σήμερα, η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής είχε συσχετισθεί κυρίως με διάφορους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και συμπεριφορικούς παράγοντες (επιρροή οικογένειας, συνομηλίκων, εθίμων κ.α.).

Επίσης, προηγούμενες μελέτες είχαν προτείνει και μια γενετική «συνιστώσα», αγνώστου βαθμού επιρροής, που επηρεάζει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως την έναρξη της εφηβείας και την ηλικία της γέννησης του πρώτου παιδιού στις γυναίκες.

Η μέση ηλικία έναρξης της εφηβείας έχει σταδιακά μειωθεί από τα 18 χρόνια το 1880 στα 12,5 χρόνια περίπου σήμερα και στα δύο φύλα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην πρόωρη εφηβεία και στην πρόωρη έναρξη του σεξ, συσχετίζοντας και τα δύο με γενετικούς παράγοντες.

Η νέα έρευνα επιστημόνων από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ισλανδία, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-παιδίατρο Κεν Ονγκ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό γενετικής “Nature Genetics”, έκανε γενετική ανάλυση σε πάνω από 125.000 άτομα από τη Βρετανία ηλικίας 40 έως 69 ετών και εντόπισε 38 γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία του πρώτου σεξ.

Στη συνέχεια, τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν από μια δεύτερη ανάλυση σε 241.900 άτομα από την Ισλανδία και 20.200 από τις ΗΠΑ, όλα άνω των 45 ετών.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: aftodioikisi.gr

LIKE & SHARE
Τι λάθος κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό