Ποια είναι τα πιο ηλιόλουστα μέρη του πλανήτη;

0
LIKE & SHARE

Το καλοκαίρι μπορεί να μας αποχαιρετά σιγά-σιγά, ο ήλιος, όμως, όσο κι αν μερικές φορές παίζει κρυφτό μαζί μας, δεν μας αποχωρίζεται τόσο εύκολα. Ούτε εμάς, ούτε άλλα μέρη του κόσμου. Κι εκεί που στο Ρέικιαβικ παίρνουν άδεια από τη δουλειά τις λιγοστές μέρες που λάμπει ο ήλιος στον ισλανδικό ουρανό, σε άλλα μέρη η ηλιοφάνεια είναι πρωτοφανής. Ας δούμε σε ποια.

Μασσαλία, Γαλλία
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας βρίσκεται κοντά στη Μεσόγειο και λαμβάνει περίπου2.600 ώρες ήλιου κάθε χρόνο με περισσότερες από 300 μέρες ηλιοφάνειας. Mais oui!

Αλγερία
Στην Αλγερία της βόρειας Αφρικής ο ήλιος είναι κάτι που δεν λείπει εύκολα στους κατοίκους της χώρας, ειδικά από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο. Και όπως είναι φυσικό, με τον ήλιο έρχεται και η ζέστη με τη θερμοκρασία στην πόλη Tiguentour να έχει φτάσει και τους 62 βαθμούς Κελσίου.

Κανάρια Νησιά, Ισπανία
Περίπου 200 χιλιόμετρα από την ακτή της δυτικής Σαχάρα, τα Κανάρια Νησιά είναι γνωστά ως το ηλιόλουστο κέντρο της Ευρώπης, καθώς σημειώνουν περίπου 11 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

LIKE & SHARE