Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας σύμφωνα με τους Ιάπωνες!

0
LIKE & SHARE

Ευτυχία. Το χαμόγελο ενός ανθρώπου. Μια ζεστή αγκαλιά. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Το χάδι ενός τετράποδου φίλου. Το κελάηδισμα των πουλιών. Μια βόλτα στο πολύβουο κέντρο της πόλης. Μια επαγγελματική επιτυχία.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ευτυχία είναι καλά κρυμμένη σε απλά καθημερινά πράγματα, πόσοι όμως από εμάς την ανακαλύπτουμε μέσα μας, όταν κάνουμε τον καθημερινό μας απολογισμό;

Αν η ερώτηση αυτή σας κάνει να «κολλήσετε», η ιαπωνική φιλοσοφία φαίνεται πως σας συστήνει το μυστικό που οδηγεί σε αυτήν και δεν είναι άλλο από μια λέξη που πρέπει να γίνει κομμάτι της ζωής σας.

Ο λόγος για το «ikigai», που στην ιαπωνική φιλοσοφία μεταφράζεται ως «ο λόγος να υπάρχεις», «ο λόγος να ξυπνήσεις κάθε πρωί». Χωρίζοντας τη λέξη αυτή στα δύο, το «Iki» σημαίνει ζωή και το «Κai» σημαίνει η πραγματοποίηση των ελπίδων και των προσδοκιών.

Η θεωρία της ιαπωνικής φιλοσοφίας υποστηρίζει, ότι βρίσκοντας το δικό σ «ikigai»ας «ikigai», δηλαδή το δικό σας σκοπό ύπαρξης, τότε αυτός θα σας κρατήσει απασχολημένους και θα σας χαρίσει μακροζωία και ευτυχία.

Μάλιστα οι άνθρωποι που παρατηρούν έντονα την ύπαρξη του δικού τους «ikigai» αναφέρουν, ότι το ανακαλύπτουν μέσα από το επάγγελμα τους, τα χόμπι ή τις σχέσεις τους, όμως έχοντας πάντα στο νου τους ότι το μυστικό είναι να παραμένουν διαρκώς απασχολημένοι με κάτι και όχι στρεσαρισμένοι.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

LIKE & SHARE