Οι κανόνες που πρέπει να τηρείς για να απολαύσεις στο απόλυτο το κρασί

0
LIKE & SHARE

Πολλή συζήτηση γίνεται κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται στο κρασί: Από το πώς θα το παραγγείλεις και θα το δοκιμάσεις, μέχρι τον τρόπο που θα το παρουσιάσεις στους φίλους σου για να τους εντυπωσιάσεις και κατά πόσο θα ταιριάζει με το φαγητό σου. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες όμως που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως πρακτικοί και ο ειδικός πάνω σε θέματα κρασιού συγγραφέας Jon Bonné τα μοιράζεται μαζί σου, για να μπορείς να απολαύσεις ένα αναθεματισμένο ποτήρι chardonnay όπως του αρμόζει.

H τιμή σπάνια αντικατοπτρίζει την ποιότητα

Ένα κρασί σχεδόν ποτέ δεν κοστολογείται για το περιεχόμενο της φιάλης. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του. Υπάρχουν λοιπόν κάποια υπερεκτιμημένα (όπως αυτά που προέρχονται από την Αυστραλία, τη Χιλή και το Μπορντώ) και κάποια άλλα που η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη από όλα αυτά που προσφέρουν (σαν κι αυτά της Καλιφόρνια ή της Βουργουνδίας). Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βρεις ένα αξιοπρεπές μπουκάλι κρασί σε τιμή κάτω των €15. Μπορείς όμως να βρεις κάτω από €30. Και πρέπει πάντοτε να έχεις στο νου σου, πως ελάχιστα μέρη στον πλανήτη και ακόμη λιγότερες ποικιλίες δικαιολογούν τιμή φιάλης άνω των €100. Στην τελευταία περίπτωση αξίζει να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο μόνο αφού έχεις κάνει την έρευνά σου και είσαι σίγουρος τι αγοράζεις.

Mην κρίνεις μια φιάλη από το φελλό

Κάποτε, οι φελλοί θεωρούνταν ο καλύτερος (ίσως και ο μόνος) τρόπος για να σφραγίσεις ένα μπουκάλι κρασί. Σήμερα, πολύ αξιόλογα κρασιά έρχονται και με βιδωτά καπάκια, οπότε μην αφήσεις αυτό το γεγονός να επηρεάσει την κρίση σου. Το κρασί μπορεί να αποθηκευτεί αποτελεσματικά και χωρίς φελλό.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: gr.askmen.com

LIKE & SHARE