Τι μπορεί να συμβεί αν κάθεστε συχνά σταυροπόδι

0
LIKE & SHARE

Πώς σας αρέσει να κάθεστε σε μια καρέκλα; Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάθονται σταυροπόδι, άλλοι με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και κάποιοι άλλοι διάπλατα ανοιχτά. Και μπορεί η πιο «κόσμια» στάση του σώματος και αυτή που προτιμούν συνήθως οι γυναίκες να είναι το σταυροπόδι, είναι όμως η ιδανική για την υγεία;

Ο κατάλογος με τις συνέπειες φαίνεται να είναι μακρύς και περιλαμβάνει αυξημένη αρτηριακή πίεση, φλεβίτιδα και νευρική βλάβη αλλά καθένα από αυτά αξίζει μια πιο προσεκτική εξέταση.

Μούδιασμα

Φυσικά είναι μεγάλη αλήθεια ότι αν κάθεστε για πολύ ώρα στην ίδια ακριβώς θέση, τελικά το πόδι που είναι από πάνω ή το κάτω θα καταλήξει μουδιασμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σταύρωμα των ποδιών ασκεί πίεση στο περονιαίο νεύρο που βρίσκεται πίσω από το γόνατο με αποτέλεσμα να μουδιάζουν τα πόδια χαμηλά. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι προσωρινό και όχι μόνιμο αφού οι ενοχλήσεις υποχωρούν εάν αλλάξετε στάση ή περπατήσετε για λίγο.

Τι γίνεται όμως με την αρτηριακή πίεση;

Όταν πηγαίνετε για ένα τσεκ-απ συνήθως ο γιατρός και η νοσοκόμα σας ζητούν να ξεκουράσετε το χέρι στην καρέκλα ή να το ακουμπήσετε στο τραπέζι και τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Αυτό επειδή τα σταυρωμένα πόδια συσχετίζονται  με άνοδο της αρτηριακής πίεσης, όπως έχει επιβεβαιωθεί και σε παλαιότερες έρευνες.

Ευτυχώς η άνοδος της πίεσης είναι μικρή κυρίως επειδή το σταύρωμα των ποδιών συνεπάγεται μεγαλύτερη ροή αίματος προς την καρδιά. Φρόνιμο όμως είναι να αποφεύγουν αυτή τη στάση του σώματος άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newsbeast.gr

LIKE & SHARE
Το φυσικό συστατικό που επιδιορθώνει τις κατεστραμμένες άκρες στα μαλλιά!