4 τρόποι να ηρεμήσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα

0
LIKE & SHARE

Στρες, δουλειά, τηλέφωνο που χτυπάει ασταμάτητα, μηνύματα που εμφανίζονται απρόσκλητα στην οθόνη του κινητού- αν ονειρεύεσαι συχνά να το πετάς στη λεκάνη της τουαλέτας και να πατάς καζανάκι, σε νιώθω να ξέρεις-, υποχρεώσεις, πίεση, υπερένταση, ζωή  είν’ αυτή; Ναι, η δική σου μάλλον. Κι η δική μου, και του γείτονα πιθανότατα.

Αν η καθημερινότητά σου ήταν ζώο σίγουρα, θα ήταν κάποιο που τρέχει γρήγορα, ασταμάτητα και νευρικά. Ένα τσιτάχ, για παράδειγμα. Πώς αποσυμπιεζόμαστε όταν έχουμε χτυπήσει κόκκινα μέσα στη μέρα και το μόνο που έχουμε ανάγκη όταν κλείνουμε πίσω μας την πόρτα του γραφείου- και της δουλειάς γενικότερα- είναι να ηρεμήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ και πιο γρήγορα;

Κλείνεις το κινητό

Όχι, δεν το βάζεις στο αθόρυβο, ούτε το κλείνεις στο συρτάρι γιατί είναι ζήτημα λεπτών να το πάρεις και πάλι στα χέρια σου και ν’ αρχίσεις να μιλάς γραπτά ή προφορικά με όσους δεν σ’ αφήνουν κυριολεκτικά στην ησυχία σου. Είναι δύσκολο, ναι, από τη στιγμή που οι περισσότεροι από μας είμαστε λίγο ή πολύ εξαρτημένοι από το κινητό μας και δεν κάνουμε βήμα χωρίς αυτό. Αλλά το άγχος και η ένταση που σου προκαλεί το smartphone είναι τεράστια. Αποδεσμεύσου από αυτό και συνεπώς απ’ όλα όσα είναι συνδεδεμένα μ’ αυτό για μερικές ώρες, αξίζει.

Πήγαινε για ψώνια

Δεν λέγεται τυχαία shopping therapy, ως διαδικασία αφού το να πας για ψώνια είναι μία διαδικασία που δημιουργεί αίσθημα ευφορίας. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις όλα τα ράφια και να χαλάσεις το μισό μηνιάτικο με μία μόνο βόλτα στο εμπορικό γιατί μετά θα έχεις άγχος που έμεινες ταπί και πώς θα βγάλεις το μήνα. Μία βόλτα στα καταστήματα κι ένα δωράκι στον εαυτό σου ως ανταμοιβή για τη δύσκολη μέρα που έφερε σε πέρας αρκεί.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr

LIKE & SHARE