Έρευνα | Αν μένεις φίλη με τον πρώην σου μάλλον είσαι…

0
LIKE & SHARE

Σας τα ‘λεγα εγώ δεν είμαστε Σουηδία εδώ.

Όχι ότι κράζω όλες μου τις φίλες όταν μου λένε ότι κάνουν ακόμα παρέα με τους πρώην τους, αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω κανέναν λόγο για μια τέτοια τραβηγμένη από τα μαλλιά σχέση με έναν άνθρωπο. Άμα θέλετε να κάνετε παρέα, κάντε και σεξ και να είστε ζευγάρι – τι μεσοβέζικα πράγματα είναι αυτά; Και κάπου εδώ η επιστήμη ήρθε να με δικαιώσει.

Μια μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Oakland έδειξε ότι εκείνοι που έχουν «πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα» είναι πολύ πιθανότερο να παραμείνουν σε επαφή με τους πρώην συντρόφους τους, κυρίως για να τους εκμεταλλευτούν στρατηγικά, είτε σε πρακτικά ζητήματα, είτε για την πιθανότητα να ξανακάνουν σεξ – πού να τρέχεις τώρα να γνωρίζεις καινούργιους. Αυτά τα κριτήρια ήταν σημαντικότερα για τους άντρες απ’ ό,τι για τις γυναίκες (Ε ΒΕΒΑΙΑ).

Για την έρευνα εξέτασαν περισσότερα από 861 άτομα που έχουν χωρίσει, και τους ρώτησαν για την παρούσα φάση της σχέσης που έχουν με τους πρώην τους. Στη συνέχεια τα ερωτηματολόγια αναλύθηκαν και βρέθηκαν αρκετά χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας ή ναρκισσισμού σε όσους ακόμα διατηρούσαν επαφές με τους ανθρώπους με τους οποίους είχαν χωρίσει.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: youweekly.gr

LIKE & SHARE