Νικηφόρος | «Η ζωή δεν κάνει εύκολα δώρα, γιατί είναι δώρο από μόνη της»

0
LIKE & SHARE

Μια συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε ο Νικηφόρος στο GetGreekMusic μιλώντας για πολλά.

Αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της γενιάς του. Με δόσεις χιούμορ και ειλικρίνειας μίλησε στον Γιώργο Μαντά και στον Γιάννη Ρήγο για τα επαγγελματικά του όνειρα, για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά και για τις προσδοκίες του.

Ο Νικηφόρος στο GetGreekMusic

Έρχεται σύντομα νέο άλμπουμ. Πες μου λίγα λόγια για αυτό.

Κατ’ αρχάς έχουμε το επόμενο single που θα βγει τον Ιανουάριο. Ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε. Υπολογίζουμε γύρω στο Πάσχα αν όλα πάνε καλά.

Τίτλο single έχουμε;

Όχι, αλλά έχουμε τίτλο δίσκου… «Ξέρω τι κάνω».

Ξέρεις τι κάνεις με αυτόν τον δίσκο; (γέλια)

Ναι ξέρω… Βέβαια αν ο κόσμος τον απορρίψει θα πω «Ξεράδια ξέρω» (γέλια). Ξέρω τι κάνω όσον αφορά την αγάπη, το μεράκι και την ανάγκη που έχω να βγάλω ολοκληρωμένη δουλειά μετά από πέντε περίπου χρόνια. Είναι πρώτα από όλα καλλιτεχνική ανάγκη και από κει και πέρα θεωρώ ότι θα μου κάνει καλό στη δουλειά μου γιατί έχουμε πολύ αξιόλογα τραγούδια μέσα και πιστεύω πως και ο κόσμος θέλει να ακούει ολοκληρωμένες δουλειές. Έχει παραγίνει αυτό το κακό με τα singles, οπότε αν και είναι πολύ δύσκολοι καιροί, κάνω την υπέρβαση μου και οικονομικά και καλλιτεχνικά έτσι ώστε να δώσω στον κόσμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κατά πόσο η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει;

Εγώ για προσωπικά μου αγαθά και ευχαρίστηση δεν έχω χαλάσει στη ζωή μου τίποτα. Δεν είχα τέτοιες υλικές ανάγκες. Έτσι μεγάλωσα και αυτό είναι το ευτύχημα, γιατί θα μπορούσα να είχα καταστραφεί. Όλα τα χρήματα μου, αν εξαιρέσεις την προσωπική μου ζωή που τα χαλάω για τα πολύ βασικά, πηγαίνουν στη δουλειά μου. Και ειδικά στους τωρινούς καιρούς βαθύτερης κρίσης, ξοδεύω ακόμη περισσότερα χρήματα για τη δουλειά μου, επενδύω ακόμη περισσότερο και γιατί δεν γίνεται αλλιώς και γιατί αν ήταν άλλος ο παραγωγός δεν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί δεν μπορεί κανένας να καταλάβει την καλλιτεχνική σου ανάγκη και την ανάγκη του κόσμου να ακούσει κάτι καλύτερο. Οπότε εγώ τα δίνω όλα για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νικηφόρος

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα talent shows να έχουν κατακλύσει την Ελληνική τηλεόραση με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά που είχαμε 3 (The VoiceRising Star και XFactor). Εσύ εν έτη 2017 θα πήγαινες σε κάποιο talent show ή θα συμβούλευες κάποιο άλλο παιδί να πάει;

Είναι δύσκολη ερώτηση γιατί όταν κάποιος θέλει να το κάνει δεν μπορείς να του πεις «Μην το κάνεις». Εγώ έχοντας την εμπειρία που έχω τώρα δεν θα πήγαινα, αλλά άμα δεν την είχα εννοείται θα πήγαινα. Γιατί είναι αυτό που σου είπα.. Όταν κάτι πιστεύεις ότι θα σου κάνει καλό θα πας να το κάνεις.

Εσύ όταν συμμετείχες στο XFactor είχες δεχθεί τρομερή αμφισβήτηση από τους κριτές. Πώς το αντιμετώπισες;

Επειδή ήμουν μουσικός πάντα, επειδή ήξερα πώς τραγουδάω, δεν μπορούσε να με επηρεάσει αρνητικά κάποιος και να με κάνει να πιστέψω ότι δεν είμαι καλός τραγουδιστής. Απλά μπορεί να σε πιέσει πάρα πολύ η συνθήκη της τηλεόρασης, ειδικά όταν κάποιος σου ασκεί αυστηρή κριτική πέρα από το επιτρεπτό όριο ενώ εσύ είσαι βαλλόμενος από τις κάμερες και σε βλέπει όλη η Ελλάδα. Απλά όλο αυτό μπορεί να κάνει ένα παιδί να πάθει ψυχολογικά σε εκείνη την ηλικία που ήμουν εγώ (21). Από την άλλη το ότι κάποιος αντέχει από αυτήν την πίεση σημαίνει ότι μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: getgreekmusic.gr

LIKE & SHARE