Ο χωρισμός θέλει τον χρόνο του για να ξεχαστεί

0
LIKE & SHARE

Βρίσκεσαι κατά καιρούς σε μια σχέση –σημαντική για σένα– που άλλες φορές είναι μακροχρόνια κι άλλες μικρότερη σε διάρκεια. Δε μετράει, όμως, τόσο η διάρκειά της, αλλά το πόσο δυνατά είναι αυτά που νιώθεις, γιατί αργότερα στον επικείμενο χωρισμό, δε θα μετρήσεις τις μέρες και τους μήνες που περάσατε μαζί, αλλά τις στιγμές και τις αναμνήσεις σας. Αναμφίβολα, μόνο αυτές μετράνε.

Στη μία περίπτωση μπορεί να χωρίσεις από μια σχέση που έχει κάνει τον κύκλο της κι έχει φτάσει στο τέλος της πια. Α’ την άλλη, όμως, μπορεί να τελειώσει και μια σχέση σύντομη, ωστόσο δυνατή και με πάθος, που απρόσμενα λόγω συνθηκών, οδηγήθηκε στο χωρισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, περνάς από διάφορες φάσεις, για να μπορέσεις να ξεχάσεις αυτό που τόσο σε στιγμάτισε και σε πονάει σαν ανοιχτή πληγή.

Αρχικά, παρατηρείται μια ξαφνική αποστασιοποίηση από όλους κι από όλα. Χιλιάδες ερωτηματικά σε βομβαρδίζουν για το γιατί έγινε όλο αυτό. Διαρκώς ψάχνεις την αιτία κι αναρωτιέσαι μερόνυχτα ολόκληρα. Αυτό το «γιατί» σε πνίγει, μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει απάντηση. Προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου και να διώξεις επιτέλους αυτήν την πεσιμιστική διάθεση που σε διακατέχει το τελευταίο διάστημα. Όλοι σου λένε πως έχεις αποκτήσει μια παραξενιά που δεν είχες και μια ανεξήγητη νευρικότητα. Όλα σου φταίνε. Δεν είσαι, όπως ήσουν. Σαν να άλλαξες.

Αφού περνάς αυτή τη φάση του επαναπροσδιορισμού, αποφασίζεις πως το σπίτι δε σε σηκώνει πια και μαζί με την παρέα σου νυχτοπερπατάς κάθε βράδυ. Αρχίζεις να φλερτάρεις και να γίνεσαι πιο κοινωνικό άτομο, με σκοπό να περνάς καλύτερα και να ξεχνιέσαι. Πίνεις, τραγουδάς τα αγαπημένα σου καψουροτράγουδα κι έτσι θυμάσαι τι είχες και τι έχασες. Αργείς να ξεχάσεις, αλλά και τι να κάνεις, δεν έχεις άλλη επιλογή, πρέπει να προχωρήσεις.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pillowfights.gr

LIKE & SHARE