Είναι αλλιώς ο άντρας ο ψηλός!

0
LIKE & SHARE

Βράδυ Παρασκευής και τελειώνοντας από τη δουλειά, το μόνο που σκέφτομαι στο λεωφορείο της επιστροφής για το σπίτι είναι ο καναπές μου, ο αγαπημένος μου αναπαυτικός καναπές με θέα την τηλεόραση. Επιτέλους φτάνω σπίτι, κι είμαι τόσο κουρασμένη που αν είχα σκύλο θα τον άφηνα να κατουρήσει στη μοκέτα. Περνάω μπροστά από την τηλεόραση, την ανοίγω, κατευθύνομαι προς στο ψυγείο, παίρνω αγκαλιά το τάπερ με τα γεμιστά της μαμάς, και βολεύομαι ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ.

Αφού τρώω 2-3 πιρουνιές και ο εγκέφαλός μου αρχίζει να λειτουργεί και πάλι κανονικά, διαπιστώνω πως παρακολουθώ έναν αγώνα μπάσκετ. Νομίζω πως παίζει ο Ολυμπιακός, αλλά πού είναι ο Σιγάλας, ρε παιδιά; Ψάχνω να βρω το τηλεκοντρόλ για να αλλάξω κανάλι (το «κομπιούτερ» όπως λέει και η γιαγιά μου) και το βλέπω καμαρωτό-καμαρωτό, εκεί που το άφησα νωρίτερα περνώντας για να την ανοίξω: πάνω στην τηλεόραση. Δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσω οτιδήποτε υπερέβαινε την ακτίνα του χεριού μου εκείνη τη στιγμή.

Το θέμα είχε λήξει. Θα έβλεπα μπάσκετ.

Αφού τελειώνει ο αγώνας, νικητές και ηττημένοι δίνουν συνεντεύξεις και εκεί διαπιστώνω πόσο ψηλά είναι αυτά τα αγόρια βλέποντάς τους δίπλα σε δημοσιογράφους μεσαίου αναστήματος. Αυτά τα κορμιά που λίγα λεπτά πριν μου φαινόντουσαν τόσο σέξι στο παρκέ του γηπέδου, στον έξω κόσμο υπήρχε μια διαφορά. Ας ξεχάσουμε λίγο τα τρίποντα του παιχνιδιού κι ας πάμε πίσω στη δική μας καθημερινότητα – πάμε να μιλήσουμε λίγο για πόντους, για εκατοστά (όχι, πονηρά μυαλά, δεν εννοώ αυτό που μόλις σκεφτήκατε). Αλήθεια, πόσο σέξι μπορεί να είναι άραγε ένας πολύ ψηλός άνδρας; Όταν λέμε ψηλός εννοούμε από 1,90 και πάνω, σε αυτούς τους πόντους αναφέρομαι. Πριν τους ονομάσουμε οι «γίγαντες που ζουν ανάμεσα μας» πάμε να δούμε τα θετικά τους στοιχεία.

Από την αρχαιότητα οι ψηλοί και γυμνασμένοι άνδρες αποτελούσαν πρότυπο. Έχεις δει ποτέ κανένα κοντό και αγύμναστο άγαλμα;Γενικά στις γυναίκες αρέσει ο άνδρας να είναι αρκετά ψηλότερος από αυτές. Να φοράνε άνετα τα δωδεκάποντα τους όταν τις συνοδεύουν και ταυτόχρονα να μπορούνε να κουρνιάσουν στον ώμο τους. Εδώ μιλάμε για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος και έναν άνδρα ψηλό με όλη τη σημασία της λέξεως. Ο ψηλός ο άνδρας είναι αυτός που, κακά τα ψέματα, ξεχωρίζει στο πλήθος. Είναι αυτός που θα κερδίσει πρώτος το βλέμμα της γυναίκας στο δρόμο, σε ένα μπαρ και γενικά σε χώρους κοινωνικής εστίασης. Τι γίνεται όμως όταν οι 1,90 και πάνω κύριοι δεν έχουν το καλούπι του μπασκετμπολίστα που θεωρείται σέξι;

Και εδώ είναι το αγκαθωτό σημείο τους. Για να μην θεωρηθεί κάποιος «ψηλός και άχαρος» πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτο και κύριο, να έχει κάνει έστω και μια μικρή θητεία στον αθλητισμό από νεαρή ηλικία (και αν όχι, ποτέ δεν είναι αργά) για να στηθεί η κορμοστασιά του. Άλλωστε στον αθλητισμό μπορεί να διαπρέψει και να προκαλέσει θαυμασμό.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pillowfights.gr

LIKE & SHARE