4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου!

0
LIKE & SHARE

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα αυτοβοήθειας, Harvey Mackay: «Ένα όνειρο είναι μονάχα ένα όνειρο. Ένας στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο και προθεσμία.» Τι πραγματικά όμως θέλει να πει ο Harvey Mackay και πώς εμείς θα το πετύχουμε αυτή τη χρονιά, αλλά και κάθε φορά που θέτουμε έναν στόχο; Παρακάτω θα βρεις τους “χρυσούς” κανόνες που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις βήμα προς βήμα όσα ονειρεύτηκες για φέτος (αλλά και τις χρονιές που θα έρθουν στο μέλλον).

  • Βήμα 1ο – Σκέψου ποιος είναι ο τελικός σου στόχος!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε. Αν δεν γνωρίζουμε από την αρχή το που θέλουμε να φτάσουμε, δεν γίνεται ξαφνικά να βρεθούμε στη «κορυφή του Έβερεστ». Έτσι λοιπόν, εάν δεν ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, θα οδηγούμαστε συνεχώς σε στιγμιαίους ενθουσιασμούς και στόχους χωρίς νόημα, ανάλογα με αυτά που μας τραβούν την προσοχή κάθε φορά. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό, όταν θέτουμε έναν τελικό στόχο, να τεστάρουμε τον εαυτό μας για το κατά πόσο πιστεύει ότι μπορεί να τον πετύχει. Ουσιαστικά, αναλογιζόμαστε τα όρια μας, αλλά και τις δυνάμεις μας, τα οποία μας προτρέπουν να τα «σπάσουμε». Κι αυτό πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο…  

1662-New-Year-funny-resolution-2014-e1446657523734

  • Βήμα 2ο – Φτιάξε ένα βήμα-προς-βήμα πλάνο

 Αρχικά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν ο στόχος που θέσαμε είναι ρεαλιστικόςμετρήσιμος και με συγκεκριμένη προθεσμία αλλά και πώς θα ανταμείψουμε τον εαυτό μας μετά την επίτευξη του στόχου. Ακολουθούν 6 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας:

  1. Ποιος είναι ο πρώτος μου στόχος;
  2. Γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω αυτόν το στόχο;
  3. Τι πρέπει να κάνω για να πετύχει ο συγκεκριμένος στόχος;
  4. Μέχρι πότε θα έχει επιτευχθεί;
  5. Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα του να πετύχω αυτόν το στόχο; (εδώ κάνε μία λίστα με 5 θετικές επιπτώσεις του στόχου σου.)
  6. Ποια θα είναι η ανταμοιβή μου όταν πετύχω αυτόν τον στόχο;

 Bima 1 (5)

  • Βήμα 3ο – Μοιράσου το στόχο σου

 Μοιραζόμαστε τους στόχους μας με ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην επίτευξη στόχων. Αν μοιραστούμε τους στόχους μας σε ανθρώπους δίχως πειθαρχίαεπιμονή και τίμημα, υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να μην δείξουν κατανόηση και να βάλουν εμπόδια στα θέλω μας.

Bima 1 (3)

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: thatslife.gr

LIKE & SHARE
Τι είναι η αγάπη;