Ξέρεις γιατί πρέπει να είσαι 2 ώρες όρθια, να μασάς το φαγητό 40 φορές και να κάνεις 25′ βάδην;

0
LIKE & SHARE

45 λεπτά ύπνου μέσα στη μέρα ενισχύουν τη μνήμη

Ξάπλωσε και κοιμήσου για 45 λεπτά αμέσως αφού έχεις μάθει κάτι καινούριο ή πρέπει να θυμάσαι κάτι και η ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών από τη μνήμη σου θα είναι πέντε φορές καλύτερη. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα ύπνου το οποίο επιτρέπει να συμβεί μια συγκεκριμένη εγκεφαλική δραστηριότητα που ονομάζεται υπνική άτρακτος και παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της μνήμης, λένε Ευρωπαίοι ερευνητές.

 

76 χτύποι ανά λεπτό

Η καρδιά σου, όταν είσαι σε ανάπαυση, δε θα πρέπει να τους ξεπερνά. Γυναίκες με υψηλότερο νούμερο είχαν κατά 26% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής συγκριτικά μ’ εκείνες που οι παλμοί τους ήταν κάτω από 62, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα. Εάν έχεις σταθερά περισσότερους, άρχισε άσκηση, καθώς οι παλμοί σε ανάπαυση είναι μια μέτρηση του πόσο fit είσαι. Εάν ανησυχείς, συζήτησέ το με το γιατρό σου.

 

2 οι ώρες που πρέπει να μένεις όρθια

… για να αναπληρώσεις τις ώρες που είσαι καθιστή στη δουλειά. Αρκεί να αντικαταστήσεις 2 ώρες σε καθιστή θέση με ορθοστασία για να βελτιώσεις τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερίνης σου, διαπίστωσαν Αυστραλοί ερευνητές.

800 χιλιόμετρα μπορείς να τρέξεις με τα ίδια αθλητικά παπούτσια

Οπότε, αν τρέχεις 5 χλμ. δύο φορές την εβδομάδα, θα χρειαστείς καινούρια παπούτσια έπειτα από περίπου 18 μήνες, ακόμα κι αν τα παλιά σου φαίνονται σε καλή κατάσταση. Ανεξάρτητα από την απουσία ορατής φθοράς, μελέτες δείχνουν πως η ενίσχυση και η ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών στα παπούτσια running μειώνονται σημαντικά μετά τα 800 χιλιόμετρα χρήσης.

 

40 φορές πρέπει να μασάς κάθε μπουκιά

Με αυτή τη συνήθεια δε θα αυξάνονται μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απορροφάς από τις τροφές σου, αλλά θα καταναλώνεις 12% λιγότερες θερμίδες ανά γεύμα και θα νιώθεις πιο ικανοποιημένη μετά, συγκριτικά με τη μάσηση κάθε μπουκιάς 15 φορές. Η παρατεταμένη μάσηση της τροφής βοηθά να ενισχυθούν τα επίπεδα των δύο ορμονών που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης, της γρελίνης και της CCK (χολοκυστοκίνη).

 

8 μερίδες φρούτων και λαχανικών πρέπει να τρως κάθε μέρα

Έρευνα έχει δείξει ότι μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία έως και κατά
42% ανάλογα με το πόσο πλούσια είναι η διατροφή σου σε φρούτα και λαχανικά αυτή τη στιγμή. Αντί να αυξήσεις τα φρούτα, προτίμησε λαχανικά. Σύμφωνα με έρευνα, κάθε
επιπλέον μερίδα τη μέρα μείωνε τον κίνδυνο θανάτου κατά 16% συγκριτικά με 4% για κάθε φρούτο.

τρέξιμο για ευλυγισία

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: shape.gr

LIKE & SHARE