Ποια ηλικία των παιδιών είναι πιο αγχωτική για τους γονείς;

0
LIKE & SHARE

Πολλοί πιστεύουν ότι η πιο αγχωτική ηλικία ενός παιδιού για τον γονιό είναι η βρεφική. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα, η πιο στρεσογόνος ηλικία των παιδιών για τους γονείς είναι όταν αυτά ξεκινούν το Γυμνάσιο.

Στην συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος 2000 μητέρες περίπου, που είχαν παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι ενήλικες.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των μαμάδων, ο βαθμός του στρες που βίωναν μεγαλώνοντας τα παιδιά τους άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα όσο πλησίαζαν στην ηλικία των 12 με 14 ετών.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι μιλάμε για την εφηβεία όπου οι γονείς έχουν πολλά περισσότερα πράγματα να κάνουν εκτός από το να αλλάξουν πάνες. Ή να δώσουν τη σωστή τροφή και να πουν «μη». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ως «ευτυχέστερη» γονεϊκή περίοδος καταγράφηκε αυτή όπου τα παιδιά είναι πολύ μικρά.

Στην περίοδο αυτή, οι γονείς, εκτός από το να βάλουν όρια, είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να διατηρήσουν μια καλή σχέση με τα παιδιά τους. Να γίνουν «φίλοι» τους. Παράλληλα να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τη διαφορετική συμπεριφορά των παιδιών τους, τη μη συνεργατικότητα καθώς και την απόρριψη.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: themamagers.gr

LIKE & SHARE