Τα 14 χαρακτηριστικά που καθιστούν μια γυναίκα ιδανική σύντροφο!

0
LIKE & SHARE

«Είναι η γυναίκα της ζωής μου; Είναι η μία και μοναδική με την οποία θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου;». Ερωτήσεις που περνούν κάποια στιγμή από το μυαλό όλων των ανδρών και που μέχρι σήμερα έμοιαζε να μην έχουν απάντηση. Ώσπου η επιστήμη πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Επιστήμονες από όλον τον κόσμο μελέτησαν το εξαιρετικά περίπλοκο θέμα του έρωτα και των σχέσεων και αφιέρωσαν άπειρες ώρες προσπαθώντας να αντιληφθούν τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ταιριάζουν μεταξύ τους και ποιες ποιότητες απαιτεί μια ευτυχισμένη και μακροημερεύσουσα σχέση. Συνοψίζοντας τα ευρήματα των ερευνών που αφορούσαν τις γυναίκες, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Αν η σύντροφός σου διαθέτει τα παρακάτω 14 στοιχεία, τότε ξέρεις ότι βρήκες τον άνθρωπό σου. Και ότι η ζωή σου θα είναι πολύ καλύτερη.

01. Είναι εξυπνότερη από σένα. Όταν ψάχνεις για σύντροφο ζωής, βεβαιώσου ότι είναι έξυπνη. Ιδανικά, εξυπνότερη από σένα. Και η επιστήμη συμφωνεί. Ο Lawrence Whalley, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, με μακροχρόνιες έρευνες πάνω στην άνοια, κατέληξε στο συμπέρασμα πως μια έξυπνη γυναίκα σε προφυλάσσει από την εμφάνιση της ασθένειας στο μέλλον. Η συμβουλή του: «Αυτό που κανένα αγόρι δεν άκουσε ότι πρέπει να κάνει, αν θέλει να ζήσει περισσότερο – αλλά θα έπρεπε να το κάνει: να παντρευτεί έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερος ρυθμιστής από την ευφυΐα». Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μια έξυπνη σύντροφος δεν σταματά να θέτει πνευματικές προκλήσεις, πράγμα που βοηθά τον σύντροφό της να διατηρεί τη νοητική του εγρήγορση έντονη για πάντα.

02. Είναι ειλικρινής. Όλοι κάνουν λάθη και όλοι παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ύπαρξη ενός συντρόφου που θα σου επισημαίνει τα λάθη σου και θα σε επαναφέρει στην τάξη. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες που αναζητούν μια σύντροφο «για πάντα», αναζητούν την ειλικρίνεια.

03. Έχει θετική αύρα. Βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο; Την κατηγορείς καμιά φορά για ναΐφ αισιοδοξία; Τότε έχεις βρει τη γυναίκα των ονείρων σου. Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι τοξικοί και βλαπτικοί για την υγεία μας. Σύμφωνα με την έρευνα της ψυχολόγου Elaine Hatfield, όλοι έχουμε την τάση να εσωτερικοποιούμε την αρνητικότητα που προσλαμβάνουμε από τους ανθρώπους με τους οποίους περνούμε πολύ χρόνο μαζί. Αυτή η εσωτερικοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των καρδιακών παλμών, επηρεάζει την πέψη και μειώνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης.

04. Κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και θα φτάσει κάποτε η στιγμή που θα διαφωνήσεις με τον άλλον. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Όμως μία σχέση μπορεί να λειτουργήσει όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να υποχωρήσουν και να κάνουν συμβιβασμούς. Ψυχολόγοι του UCLA παρακολούθησαν 172 ζευγάρια για 11 χρόνια και κατέληξαν στο απλό συμπέρασμα: «Είναι εύκολο να είσαι αφοσιωμένος στον γάμο σου, όταν όλα πηγαίνουν καλά», λέει ο επιβλέπων της έρευνας Thomas Bradbury. «Όταν, ωστόσο, η σχέση αλλάζει, θα πρέπει να πεις κάτι του τύπου “είμαι αφοσιωμένος στη σχέση μου, αλλά δεν πηγαίνει καλά. Πρέπει να κάνω κάτι για να λύσω το πρόβλημα, πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες και να κάνω τα βήματα που χρειάζεται για να προχωρήσει η σχέση μου”». Οι επιστήμονες καταλήγουν πως όσοι είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτές τις θυσίες και τα σωστά βήματα είναι όσοι θα έχουν έναν μακρύ και ευτυχισμένο γάμο.

05. Γελάει με τα αστεία σου. Όλοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας κάποιον που να γελάει με τα αστεία μας. Το 2006 μια έρευνα των ψυχολόγων του πανεπιστημίου Westfield State κατέληξε στο συμπέρασμα πως το γέλιο είναι πολύ σημαντικό για άντρες και γυναίκες. Αν έχεις βρει μια γυναίκα που γελάει με τα αστεία σου, πρόσεχέ την πολύ.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: athensvoice.gr

LIKE & SHARE