Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι πιστεύουν στα ζώδια;

0
LIKE & SHARE

Η αστρολογία, με την έννοια της σύνδεσης των πλανητών με τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου που επηρεάζουν τη ζωή στη Γη, σχεδιάστηκε στη Μέση Ανατολή και την κλασική Ελλάδα μεταξύ του πέμπτου και του πρώτου αιώνα π.Χ.

Από τότε δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Ουσιαστικά, η αστρολογία βρίσκει τη σημασία της θέσης του ήλιου, του φεγγαριού και των πλανητών στα 12 τμήματα του ουρανού που αντιστοιχούν και σε ένα ζώδιο. Θεωρείται μια ψευδοεπιστήμη, καθώς είναι άγνωστος ο τρόπος που σχετίζεται η θέση των ουράνιων σωμάτων με τη ζωή στη Γη.

Παρόλο που ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί επιστημονικά πώς ένα ζώδιο σχετίζεται με την προσωπικότητα κάποιου, υπάρχουν σταθεροί οπαδοί που ενημερώνονται για ημερήσιες ή ετήσιες προβλέψεις.

Περισσότεροι από τους μισούς, πιστεύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για κάθε ζώδιο, σύμφωνα με έρευνα του Άγγλου καθηγητή κοσμολογίας Nicholas Campion.

Ακόμη και πολλοί που ισχυρίζονται ότι δεν πιστεύουν στα ζώδια, θα μπουν να διαβάσουν σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο.

Και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και sites στο διαδίκτυο εξακολουθούν να αφιερώνουν ολόκληρες στήλες στα ζώδια.

Η επικεφαλής του site The Cut Stella Bugbee ανέφερε ότι με τα ζώδια αυξήθηκε η επισκεψιμότητα του site κατά 150%. Και φυσικά δεν είναι το μόνο.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι πολλοί νέοι στρέφονται στην αστρολογία. Σύμφωνα με έρευνες, το 58% των Αμερικανών ηλικίας 18-24 πιστεύουν στα ζώδια.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% διαβάζει έστω μια φορά το μήνα το ζώδιό του, ενώ το 51% υπολογίζει τις συμβουλές του.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για ένα ψυχολογικό και κοινωνικό φαινόμενο.

Οι άνθρωποι στρέφονται στην αστρολογία όταν νιώθουν άγχος και πίεση, είτε εξαιτίας μιας σχέσης είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Οι άνθρωποι συμβουλεύονται αστρολόγους για να πάρουν μια απάντηση όταν πιέζονται από στρεσογόνες καταστάσεις. Υπό συνθήκες υψηλής πίεσης, το άτομο είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει την αστρολογία ως τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του, παρόλο που κάτω από συνθήκες μικρού άγχους δεν θα την υπολόγιζαν» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Graham Tyson.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ψυχολογίας, οι Millennials, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι της αρχές του 2000, είναι η πιο αγχώδης γενιά μέχρι τώρα. Μάλιστα, το άγχος τους φαίνεται να αυξήθηκε μετά το 2010 και ίσως γι’ αυτό στρέφονται πιο πολύ στα ζώδια.

Χρειάζονται κάτι που θα τους ανακουφίσει και θα τους δώσει απαντήσεις. Τα ζώδια τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον και να σταματήσουν να νιώθουν ανασφαλείς. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, οι προβλέψεις τους θυμίζουν ότι όλα θα πάνε καλά.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr

LIKE & SHARE
Αποκοιμηθείτε γλυκά με τους ήχους… μπέικον που τηγανίζεται!