Πώς θα είναι τα κινητά σε 10 χρόνια αν υπάρχουν ακόμα!

0
LIKE & SHARE

Μια μέρα αρκετά μακριά από σήμερα, συντομότερα όμως απ’ όσο πιστεύετε, το smartphone θα έχει εξαφανιστεί, όπως έχουν κάνει τόσες και τόσες σταθερές στο διάβα του τεχνολογικού χρόνου.

Μη γελιέστε όμως, απέχουμε τουλάχιστον μια δεκαετία από οποιαδήποτε μαζική και βιώσιμη αλλαγή, εκτός κι αν έχουμε γίνει cyborgs ως το 2027, όπως προφητεύουν κάποιοι μελλοντολόγοι, κι όλα αυτά δεν θα έχουν και πολλή σημασία!

Ωστόσο, βήμα το βήμα, τα θεμέλια έχουν ήδη στρωθεί για το διαφαινόμενο τέλος των smartphones και η δουλειά του Elon Musk, της Microsoft, του Facebook, της Amazon και ενός τσούρμου ακόμα από startups δείχνουν αγέρωχα τον νέο και γενναίο κόσμο για την επαύριον της ανθρωπότητας.

Και θα είναι μάλιστα όταν μας αφήσουν χρόνους που τα πράγματα θα γίνουν αρκούντως ενδιαφέροντα και ιδιαιτέρως παράξενα για όλους. Και δεν μιλάμε μόνο για τα προϊόντα που θα αντικαταστήσουν την κινητή επικοινωνία, αλλά και το πώς θα ζούμε τις ζωές μας ή τι θα σημαίνει το να είσαι άνθρωπος στην τελική.

Όχι ότι η πορεία θα είναι γραμμική, καθώς πολλοί είναι οι μεγάλοι παίκτες που προωθούν τη δική τους κατεύθυνση και το πεδίο μόνο ειρηνικό δεν είναι. Αν πιστέψουμε πάντως τις μελέτες και τα οράματα του τεχνολογικού κόσμου, έτσι κάπως αναμένεται να παιχτεί το παιχνίδι στον μετά το smartphone κόσμο.

Αλλά και το ίδιο το smartphone δεν ήταν εξάλλου μια τρομακτική επανάσταση της τεχνολογίας, ένα από αυτά τα πράγματα που ο κόσμος όχι μόνο δεν είχε δει ποτέ, αλλά και δεν περίμενε πως θα δει; Με την πανίσχυρη κάμερά του, τις γρήγορες συνδέσεις, τις οθόνες αφής και τα εκατομμύρια των διαφορετικών εφαρμογών για τα πάντα στα ακροδάχτυλά μας, μοιάζει μια συσκευή που δεν φαίνεται να έχει τέλος σε όσα μπορεί να κάνει.

Κι όμως, έχει…

Ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντας: το αποκορύφωμα των smartphones

shutterstock285003815

Ως και πέντε χρόνια από σήμερα, η επανάσταση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων αναμένεται να κορυφωθεί. Τα smartphones θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά, θα κλέψουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο δυνατοτήτων από τις άλλες τεχνολογικές σταθερές, όπως το laptop, το tablet και το desktop, και θα μονοπωλήσουν ολότελα την καθημερινότητά μας.

Αν δούμε ωστόσο το smartphone από μια άλλη οπτική γωνία, τότε η εικόνα αλλάζει καθοριστικά. Τα PC και τα laptops, για παράδειγμα, μετράνε πραγματικές επαναστάσεις σε όρους επεξεργαστικής ισχύος και δυνατοτήτων, παραμένοντας σταθερά συνδεδεμένα σε ένα ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη. Ενώ το smartphone το μόνο που έχει κάνει ουσιαστικά είναι να πάρει αυτό το πετυχημένο μοντέλο, να το συρρικνώσει και να κάνει το input εικονικό και την οθόνη αφής τελικά.

Πάρτε για παράδειγμα όλα τα τελευταίας γενιάς smartphones της αγοράς. Είναι πανέμορφα, λειτουργικότατα και πανίσχυρα. Μόνο που παρά τον εντυπωσιασμό που προκαλούν, είναι περισσότερο ραφινάρισμα των προηγούμενων παρά επανάσταση στη λειτουργία τους. Επανάσταση θα είναι αυτό που θα συμβεί σε λίγο καιρό, ο έλεγχος όλης της συσκευής και των δυνατοτήτων της με τη φωνή και η εικονική (ή η επαυξημένη) πραγματικότητα φυσικά, μια ήδη πραγματικότητα που θα καθιερωθεί σύντομα…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

LIKE & SHARE
Επιστήμονες στη Βρετανία δημιούργησαν ωάρια!