Αυτές είναι οι τροφές με τα περισσότερα φυτοφάρμακα!

0
LIKE & SHARE

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: usay.gr

LIKE & SHARE