Πώς θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο στον κόσμο!

0
LIKE & SHARE

Tην πρώτη φωτογραφία μιας συσκευής, η οποία θα επιτρέψει την κατασκευή του μεγαλύτερου και ισχυρότερου διαστημοπλοίου στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX.

Ο τεράστιος κύλινδρος, που αποκαλύπτεται στην ανάρτηση του Έλον Μασκ στο Instagram, δεν είναι συστατικό στοιχείο του πυραύλου που θα στείλει στον πλανήτη Άρη , αλλά μια μήτρα που θα χρησιμοποιηθεί για την προσεκτική κατασκευή των ανθρακονημάτων, τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ευρέως σε όλους τους ενισχυτές πυραύλων και τα διαστημόπλοια της SpaceX.

«Αυτό είναι το βασικό εργαλείο για το διαπλανητικό διαστημόπλοιο BFR» (Big Falcon Rocket), έγραψε ο Μασκ.

Η SpaceΧ σχεδιάζει το σύστημα εκτόξευσης με δύο πλήρως ανακυκλώσιμα μέρη: έναν προωθητικό πύραυλο ύψους 58 μέτρων κι ένα διαστημόπλοιο ύψους περίπου 48 μέτρων. Όταν συναρμολογηθεί ένας BFR θα έχει ύψος κατά 15% μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας και θα μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους και φορτίο 150 τόνων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Μετά τον ανεφοδιασμό του στο διάστημα ένα διαστημόπλοιο θα μπορούσε να φθάσει στον Κόκκινο Πλανήτη σε περίπου 6 μήνες.

Ο Μασκ είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι οι μηχανικοί της SpaceX εστιάζουν τώρα στους BFR και ειδικά στο διαστημόπλοιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

LIKE & SHARE