Συνέντευξη για δουλειά; Έξι συμβουλές για να την πάρεις!

0
LIKE & SHARE

Η διαδικασία της συνέντευξης για μια δουλειά προκαλεί συχνά στρες στους υποψηφίους αλλά το γεγονός και μόνο ότι σε κάλεσαν είναι ένα θετικό βήμα. Δείχνει ότι πέρασες στο επόμενο στάδιο.

Το «κλειδί» είναι η προετοιμασία, σύμφωνα με την Ζόι Κόι, HR manager της συμβουλευτικής Mecildowie, η οποία μιλώντας στον Independent, έδωσε έξι συμβουλές για να πάρεις οποιαδήποτε δουλειά.

1. Μάθε τα πάντα για την εταιρεία στην οποία κάνεις αίτηση

Ψάξε όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας στα social media, τα posts που κάνουν, την εταιρική ιστοσελίδα και τις ειδήσεις γύρω από την εταιρεία για να καταλάβεις την κουλτούρα της.

2. Αυτοπεποίθηση

Έχε αυτοπεποίθηση για όσα μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία. Έχουν ήδη διαβάσει το βιογραφικό σου και προφανώς είδαν κάτι που τους άρεσε αρκετά για να σε καλέσουν. Αυτή είναι λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία για να δείξεις την προσωπικότητά σου και να πείσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη ότι είσαι ο καλύτερος για τη δουλειά.

3. Τι φοράς είναι σημαντικό

Θα πρέπει να είσαι ντυμένος ανάλογα με την περίσταση, άρα επαγγελματικά, αλλά είναι σημαντικό να προσθέσεις κάτι αυθεντικό στην παρουσία σου.

4. Απάντησε… έξυπνα

Δεν έχει σημασία σε ποιον κλάδο προσπαθείς να βρεις δουλειά. Σε όλες τις συνεντεύξεις, οι περισσότερες ερωτήσεις σχετίζονται με τις ικανότητές σου. Προσπάθησε να τις απαντήσεις περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκες, το έργο που είχες να κάνεις, την ενέργεια που έλαβες και το αποτέλεσμα.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newmoney.gr

LIKE & SHARE