Όσο πιο πολλά σχόλια κάνετε online, τόσο πιο ανόητα γίνονται αυτά!

0
LIKE & SHARE

Κάποιες φορές, ένα σχόλιο online είναι τόσο ανήκουστο, τόσο εξωφρενικά λάθος, που δεν μπορεί να αντέξει κανείς και να μην απαντήσει. Ωστόσο, όσο δελεαστικό και αν είναι κάτι τέτοιο, το να περνάτε ώρες «πολεμώντας ψηφιακούς εχθρούς» στα social media δεν θα κάνει τη σκέψη σας καλύτερη ή τον λόγο σας πιο «κοφτερό».

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο χρόνο περνάτε γράφοντας σχόλια online, τόσο πιο ανόητα και με λιγότερη συνάφεια γίνονται αυτά, σύμφωνα με νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα (USC). Εξετάζοντας πάνω από 40 εκατομμύρια σχόλια στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης Reddit, ερευνητές διαπίστωσαν ότι χρήστες που περνούν πάνω από μια ώρα κάνοντας σχόλια, τείνουν να κάνουν πιο σύντομα, λιγότερο εκλεπτυσμένα σχόλια, που προκαλούν λιγότερες θετικές αντιδράσεις και απαντήσεις.

«Καθώς οι “συνεδρίες” χρήσης σας γίνονται μεγαλύτερες, η γλώσσα σας γίνεται πιο στοιχειώδης, λιγότερο σύνθετη» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση ο Εμίλιο Φεράρα, επιστήμονας υπολογιστών και μέλος της ομάδας που συνέταξε την έρευνα. «Από μια άποψη, το υλικό σας γίνεται λιγότερο ενδιαφέρον».

Η μελέτη του πανεπιστημίου επικεντρώθηκε αποκλειστικό στο Reddit, αλλά ο Φεράρα δήλωσε πως ελπίζει μελλοντικές έρευνες να εξετάσουν άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, για να εξεταστεί εάν τα κάτω του μετρίου σχόλια σε αυτές τις πλατφόρμες συνδέονται επίσης με αυτή την «κούραση».

Οι ερευνητές μελέτησαν μόνο το μήκος και το γραμματική πολυπλοκότητα/ επίπεδο των δημοσιεύσεων των χρηστών, οπότε δεν ήταν σε θέση να πουν αν τα σχόλια των χρηστών γίνονται πιο κακόβουλα/ αιχμηρά όσο συνεχίζονταν οι οι συζητήσεις. Αυτό σημαίνει πως δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν το να δημοσιεύει κανείς στο Reddit μέχρι τις 3 το πρωί τον κάνει πιο επιρρεπή στο να γράψει σχόλια γεμάτα κακία στα οποία αρέσκονται τα online trolls (και το chat-bot της Microsoft, Tay).

Ωστόσο ο Φεράρα είπε στη HuffPost ότι «αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα διερευνήσουμε σε μελλοντικές μελέτες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: huffingtonpost.gr

LIKE & SHARE