Πώς ο έρωτας επηρεάζει το σώμα μας!

0
LIKE & SHARE

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι ο έρωτας έχει σχέση μόνο με την «ψυχή» και την «καρδιά» του ανθρώπου, ξεχνώντας πως η καρδιά και ο εγκέφαλος είναι τα ζωντανά μέρη του σώματος που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν.

Γιατί στην πραγματικότητα, ο έρωτας δημιουργείται -και εξαφανίζεται…- χάρη σε αυτά. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως από το πρώτο κιόλας λεπτό που ερωτευόμαστε, οι λειτουργίες του σώματός μας αλλάζουν και εμείς ως αποτέλεσμα… εθιζόμαστε. Γι’ αυτό μην αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να είστε ερωτευμένες με κάποιον από τη μία στιγμή στην άλλη.

Οι παρακάτω 19 επιστημονικές εξηγήσεις θα σας λύσουν όλες τις απορίες:

1. Ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» είναι αληθινός και προκαλείται… χημικά.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως απλώς και μόνο με ένα κοίταγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χάρη σε μία απότομη αύξηση της ποσότητας μίας πρωτεΐνης γνωστής και ως «νευρικός αυξητικός παράγοντας».

2. Οι «πεταλούδες» στο στομάχι προκαλούνται και αυτές… χημικά.
Ο έρωτας προκαλεί μία έκρηξη στην αδρεναλίνη, η οποία ενεργοποιεί την ενστικτώδη διαδικασία «μένω ή φεύγω». Και τότε ξεκινούν όλα!

3. Οι κόρες των ματιών μεγαλώνουν όταν κοιτάμε αυτόν που έχουμε ερωτευτεί.
Όταν υπάρχει οπτική επαφή με το άτομο που είμαστε ερωτευμένοι, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται φυσικά. Μάλιστα, είναι πιο εύκολο να ερωτευτούμε κάποιον που έχει από τη φύση του μεγαλύτερες κόρες ματιών, αφού υποσυνείδητα τον βρίσκουμε πιο ελκυστικό.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

LIKE & SHARE