Τα πέντε αντικείμενα της κουζίνας που αποθηκεύεις λάθος!

0
LIKE & SHARE

Η κουζίνα είναι η καρδιά του κάθε σπιτιού.

Εκεί μαγειρεύουμε, εκεί τρώμε, εκεί αποθηκεύουμε πολλά χρήσιμα υλικά και αντικείμενα, που χρησιμοποιούμε αρκετά μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, πολλές φορές αποθηκεύουμε με λάθος τρόπο πολλά από αυτά τα αντικείμενα, κυρίως από συνήθεια.

Αν και είναι ανθεκτικά, η συνήθειά μας να τα τοποθετούμε λάθος μπορεί να τα καταστρέψει.

Ακόμα, μπορεί να μας πιάνουν χώρο που προορίζεται για κάτι άλλο.

Δείτε ποια είναι αυτά τα πέντε αντικείμενα και ποια είναι η σωστή τους θέση:

Μαχαίρια

Shutterstock
Shutterstock

Οι περισσότεροι κρατάμε τα μαχαίρια μας στο συρτάρι μαζί με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα. Λάθος! Πρώτα απ’ όλα, είναι επικίνδυνο καθώς βάζοντας το χέρι μέσα για να πιάσεις κάτι, μπορεί να κοπείς από τη μυτερή τους άκρη. Αλλά είναι κακό και για τα μαχαίρια. Όταν η λεπίδα ακουμπά κάτι άλλο εκτός από τροφή, όπως άλλα μαχαίρια ή ξύλο, πλαστικό κτλ. μπορεί να χαραχτεί. Μπορείς να τα βάλεις σε μια μαγνητική λωρίδα στον τοίχο ή σε μια ειδική θήκη μόνο για μαχαίρια.

Αντικολλητικό χαρτί

shutterstock
shutterstock

Συνήθως κρατάμε τα αντικολλητικά χαρτιά και τις λαδόκολλες σε μια στοίβα στο ντουλάπι. Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος να τα αποθηκεύσεις είναι κάθετα και όχι οριζόντια. Μπορείς να περάσεις μια ράβδο από μέσα για τα κρατήσεις όρθια ή να τα βάλεις σε έναν φάκελο ή συρτάρι όρθια πάντα.

Μπαχαρικά

shutterstock
shutterstock

Μπορεί τα πολλά ξεχωριστά βαζάκια με τα μπαχαρικά να είναι όμορφα στη σειρά και οργανωμένα, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Αντίθετα, οργάνωσέ τα ανάλογα με την συχνότητα που τα χρησιμοποιείς. Π.χ. μπροστά το αλάτι, το πιπέρι κτλ.

 

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

LIKE & SHARE