Ζώντας σε τέτοια απομόνωση, σκαρφαλωμένοι σε ύψος 40 μέτρων σε χειροποίητα δεντρόσπιτα μέσα στη ζούγκλα, θα ήταν εύλογο να το υποθέσει κανείς αυτό.
Η φυλή Korowai είναι γνωστή για τα χαρακτηριστικά δεντρόσπιτα που δεσπόζουν πάνω από τη ζούγκλα, επάνω σε ψιλόλιγνους κορμούς δέντρων. Αρχικά τα σπίτια αυτά σχεδιάστηκαν για την αποφυγή επιθέσεων από αντίπαλες φυλές και την απαγωγή μελών και τη χρησιμοποίησή τους ως δούλους ή ακόμη και για κανιβαλισμό.
Τα μέλη της φυλής Korowai τηρούν τις παλιές παραδόσεις, εξιστορώντας μύθους, παραμύθια και παροιμίες που γοητεύουν ως τις μέρες μας, ενώ πιστεύουν ότι οι νεκροί πρόγονοί τους μπορούν να επιστρέψουν στη γη των ζωντανών ανά πάσα στιγμή.
Κάποιες φυλές λέγεται ότι φοβούνται τους δυτικούς, αφού δεν τους έχουν δει ποτέ, ενώ οι ξένοι αποκαλούνται «φαντάσματα-δαίμονες».
Η πρώτη καταγεγραμμένη επαφή με το δυτικό κόσμο, ήταν όταν μια ομάδα επιστημόνων συναντήθηκε με μέλη μιας φυλής το Μάρτιο του 1974, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.
Το Μάιο του 2006, ο ξεναγός και δημοσιογράφος Paul Raffaele ηγήθηκε μιας αποστολής από την αυστραλιανή τηλεόραση και συναντήθηκε με μερικά μέλη της φυλής. Τα μέλη της αποστολής ισχυρίστηκαν ότι τους είχε πλησιάσει ένα άντρας, ο οποίος τους είπε πως ο 6χρονος ανιψιός του είχε κατηγορηθεί για μαγεία και κινδύνευε να πέσει θύμα κανιβαλισμού.
Σε ένα άρθρο για το Smithsonian ο Raffaele είχε πει: «Η φυλή Korowai είναι από τις ελάχιστες που πιστεύεται ότι τρώει ανθρώπινη σάρκα. Τα περισσότερα μέλη της φυλής ζουν με ελάχιστη γνώση για τον υπόλοιπο κόσμο, πέρα από τον τόπο τους και έχουν συχνά διαμάχες μεταξύ τους».
Οι ανθρωπολόγοι, καταλήγει το δημοσίευμα, υποψιάζονται ότι ο κανιβαλισμός δεν εφαρμόζεται πια από τις φυλές Korowai.