Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και η Θεατρική ομάδα Ωκύτοπο παρουσιάζουν το νέο έργο του Βασίλη Φλώρου “Τρία δευτερόλεπτα”.

2

Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία μαύρη κωμωδία ή και ως σατιρικό δράμα όπου τα μεταφυσικά και ρεαλιστικά στοιχεία εμπλέκονται σε ένα παζλ γεγονότων και ανατροπών.
Μια απόπειρα αυτοκτονίας είναι το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί ο κόσμος του υπερφυσικού. Ο χώρος αλλάζει, ο χρόνος σταματά 3″ πριν ο άνθρωπος κάνει το απονενοημένο διάβημα.
ηηηηη
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του παράξενου χωροχρόνου εξελίσσεται η ιστορία του κεντρικού ήρωα και ενός διανομέα φαγητού που αθέλητα ή θελημένα έλκουν το αγγελικό και υπερκόσμιο πεδίο.
Ερωτήματα για το νόημα και την αξία της ζωής, για την μεταθανάτια ύπαρξη, για την συλλογική σωτηρία του κόσμου, αποδίδουν το υπερβατικό πλαίσιο.
Το έργο παρόλο που έμμεσα παίρνει θέση και τοποθετείται σε θέματα πίστης και φιλοσοφίας έχει ως στόχο να κεντρίσει και να διευρύνει το προσωπικό πεδίο της κάθε ψυχής που διψάει για λύτρωση, για γνώση, για αρμονία και αιώνια συνειδητότητα.
DSC_9030-3
Η αντίληψη της ελεύθερης βούλησης αποτελεί βασική παράμετρο στην εξέλιξη, ενώ το χιούμορ λειτουργεί ως καταλύτης στο παιχνίδι της σύγκρουσης του θνητού και του αιώνιου.
Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Βασίλης Φλώρος
Σκηνογραφία: Αντώνης Δεμπεγιώτης
Χορογραφία: Χριστίνα Μανέτα
Κοστούμια: Λίτσα Πλαγιανού
Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου
Φωτιστής: Ηλίας Λιανός
Ηχητικά-Φωτισμός: Χρήστος Κουτσαϊμάνης
Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας
Φωτογράφηση: Αιμιλία Βουδικλάρη, Σταύρος Κυριακόπουλος
Έπιπλα: Αφοι Σαμπάτη
Παίζουν: ο επαγγελματίας ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου
και οι    εμπειρικοί   ηθοποιοίΔημήτρης Δημητρίου,  Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου,   Γιώργος   Μαυρέας,   Παρασκευή   Σαμπαζιώτη,   Πέτρος Στεφανέας. Επίσης συμμετέχει και ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ηλίας Πετρομανιάτης.
Η   παράσταση   θα   «ανέβει»   στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας από 14-22 Μαρτίου 2015 και έπειτα θα ταξιδέψει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945768633 (Βασίλης Φλώρος)
6947154392 (Παναγιώτης Μασουρίδης)
2721025505 (Μορφωτικός Σύλλογος)
Για περισσότερες πληροφορίες
στο διαδίκτυο ή στον ιστότοπο www.bfloros.gr


Share.

2 Σχόλια

Leave A Reply