Λεύκωμα για την Κυπαρισσία από την Τζίμα Ιμιρζιάδη

0

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας στο Λαογραφικό Μουσείο Κωστής Παλαμάς θα γίνει η παρουσίαση του 3ου βιβλίου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και του πρώτου της Τζίμας Ιμιρζιάδη, προέδρου της εταιρείας.

Εξώφυλλο βιβλίου

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και ο κ. Στάθης Παρασκευόπουλος, συγγραφέας, ερευνητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Το βιβλίο είναι μια ιδιαίτερα σχεδιασμένη και πολυτελής έκδοση με άρωμα από τα παλιά, ένα λεύκωμα(coffeetablebook) 210 σελίδων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά μαζί. Χωρισμένο σε 24 ενότητες, περιλαμβάνει από την ιστορία τις Κυπαρισσίας μέχρι τα αγριολούλουδα και τις συνταγές της, με πλήθος φωτογραφιών και πληροφορίες από κάθε πτυχή της ιστορίας, της κοινωνικής και της πνευματικής ζωής της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος προετοιμασίας του βιβλίου έφθασε τα 6 χρόνια καθώς το υλικό που διαχειρίστηκε η δημιουργός του ήταν τεράστιο.

Ως γνωστόν, στις ποικίλες του δράσεις για την προβολή της Παλιάς Πόλης, το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» έχει εκδώσει 2 ακόμη βιβλία με θέμα την Παλιά Πόλη,    «Το Σταυροπάζαρο, το θρυλικό παζάρι της Αρκαδιάς» του Δήμου Χριστόπουλου, 2009 και το βιβλίο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το πρώτο σχολείο της Κυπαρισσίας» του Στάθη Παρασκευόπουλου, 2012 και τα 2 με επιμέλεια της Τζ. Ιμιρζιάδη.Share.

Leave A Reply