play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Η αξία των αγαθών και των υπηρεσιών διαφέρει πολύ από την μία αγορά στην άλλη στις 19 χώρες της ευρωζώνης.
Η αξία των αγαθών και των υπηρεσιών διαφέρει πολύ από την μία αγορά στην άλλη στις 19 χώρες της ευρωζώνης. Τι σχολιάζει σε άρθρο της η “Le Monde”
Ένας Ιρλανδός που κάνει διακοπές στην Σλοβακία πληρώνει την μπίρα του 2,5 φορές λιγότερο απ’ ό,τι στην παμπ της γειτονιάς του. Αν τώρα θελήσει λίγο περισσότερο ήλιο, θα την πιει στην Ελλάδα όπου θα πληρώσει και πάλι δύο φορές λιγότερο απ’ ό,τι στην πατρίδα του.
Αν και έχουν το ίδιο νόμισμα, η αξία των αγαθών και των υπηρεσιών διαφέρει πολύ από την μία αγορά στην άλλη στις 19 χώρες της ευρωζώνης, σχολιάζει σε άρθρο της η “Le Monde”.
Ως εκ τούτου ένας Πορτογάλος κάνει με κατά μέσον όρο περίπου 60 ευρώ τα ίδια ψώνια που ένας Γάλλος κάνει με περίπου 80.
Βάσει του δείκτη τιμών αγαθών και υπηρεσιών που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat για το 2014, διαμορφώνονται κυρίως δύο ομάδες. Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, από την μία πλευρά βρίσκονται οι χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες ο δείκτης τιμών βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο στην ΕΕ των 28 χωρών μελών και από την άλλη οι χώρες της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης, όπου κυμαίνεται πάνω από τον μέσο όρο.
Στην μέση περίπου βρίσκονται η Γερμανία και η Ιταλία, οι οποίες τοποθετούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σχεδόν ακριβώς στον μέσο όρο, επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους για περισσότερα στοιχεία στην Eurostat.
Εξηγώντας τέλος τους λόγους για τους οποίους η μπίρα στοιχίζει λιγότερο σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης απ’ ό,τι σε άλλες, η Le Monde επισημαίνει ότι, παρότι πρόκειται για ένα προϊόν που το βρίσκει κανείς εύκολα παντού, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, αυτό που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την μία χώρα στην άλλη είναι η φορολογία στα οινοπνευματώδη ποτά και στα τσιγάρα.
Έτσι, καταλήγει, στην Ιρλανδία αυτά τα προϊόντα φορολογούνται πολύ, ενώ αντιθέτως στην Λιθουανία για παράδειγμα η φορολογία είναι πολύ μικρή, για να μην πούμε ανύπαρκτη. Ένα πακέτο τσιγάρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 3 ευρώ στο Βίλνιους, ενώ ένας Δουβλινέζος θα πρέπει να δώσει για το ίδιο πακέτο περισσότερα από 10 ευρώ.
Πηγή: alfavita.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
Eurostat Ευρώπη κατανάλωση μπύρα
|
|---|
|
|

For every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
close
play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS