Είναι από τις παιδικές αναμνήσεις που μας στοιχειώνουν μέχρι σήμερα. Όλοι μας είχαμε ένα ή και περισσότερα τραγούδια που ένας στίχος τους ήταν μια μεγάλη σπαζοκεφαλιά.
Το τραγουδούσαμε για χρόνια λάθος μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς λέει. Κι επειδή πάντα γελάγαμε με το τι άκυρα πράγματα ακούγαμε, εδώ στο Toratora.gr κάτσαμε, τα βάλαμε κάτω και καταλήξαμε σε αυτή τη λίστα. Κάποια είναι πολύ κουφά, κάποια είναι κοινά και άλλα είναι εντελώς αλλ’ αντ’ άλλων.
Θάνος Καλλίρης – Γιορτάζω : Ενώ σε όλο το τραγούδι ο Θάνος το γκαρίζει πως γιορτάζει, στο σημείο που λέει «Μ’ ακούτε που το φωνάζω» εμείς ακούγαμε «Μα ούτε που το φωνάζω». Μπορεί να είχε διχασμένη προσωπικότητα και μια να ήθελε να το ξέρουν όλοι, μία κανείς.
Καλομοίρα – Παίζεις : Ακούστε τον στίχο που λέει στο ρεφρέν «Παίζε εσύ αλλά θα έρθει και η σειρά μου». Κάποιος από μας άκουγε «Πες εσύ αλλά θα έρθει can’t you see the moon». Ομογενής εξ Αμερικής η Καλοκοίρα, η προφορά της στα ελληνικά ήταν χειρότερη κι από του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οπότε θα μπορούσε ο συνθέτης να της κάνει ένα Engreek τραγούδι.
Γιάννης Πλούταρχος – Υπήρχαν Όρκοι : Όποιος από εσάς άκουγε το «Ματώνει σαν την πρόκα την παλάμη της καρδιάς» ως «Μα τόνισα την πρόκα την παλάμη της καρδιάς» να σηκώσει χέρι.
Παπάζογλου – Πότε Βούδας Πότε Κούδας : Δεν γνωρίζουμε τι λογική μπορεί να έχει το να ακούς «Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε ήσουνα Σκιούδας» αλλά ο καθείς με τον πόνο του.
Έλλη Κοκκίνου – Δε γίνεται : Εδώ η καρδιά που δεν είναι μαγαζί, έγινε μάγκας.
Ρουβάς – Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας : Όταν είσαι μικρός, τρέχεις όλη την ώρα, γεμίζει ο εγκέφαλος με οξυγόνο, παθαίνει κοκομπλόκο και αντί να ακούσεις το «μιας φάλτσας νότας» ακούς «μιας παρτσακλότας». Πώς φτάσαμε από το ένα στο άλλο; Do the math.
Bomfunk MC’s – Freestyler : Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει πει Γουάκα Μάκα Φον αντί για Rock The Microphone. Ο συνθέτης θα πρέπει να αλλάξει τον στίχο του.
Ντισκοτέκ – Ημισκούμπρια feat. Ελπίδα : Υπάρχουν τα πουλιά τα αποδημητικά, τα ενδημητικά και ένα πολύ σπάνιο πουλί το Πουλί Πισεσί. Είναι υπό εξαφάνιση και υπάρχει μόνο ένα στην υποσαχάρια περιοχή της Ντισκοτέκ.
Πετρέλης- Το αίμα μου : Ακόμα μέχρι σήμερα το ερώτημα αιωρείται. Είναι Αρχή, Μέση και Τέλος μου Όλα Εσύ ή Αρχή μου Εσύ και Τέλος μου Όλα Εσύ…; Έχει και δεύτερο. Το αίμα που είχε το χρώμα του ουρανού θυμίζει εσένα φοβερά ή τιμή σε σένα φοβερά…; Ιδού η απορία.
Μπίγαλης – Ρίνα Κατερίνα : Ο Μπίγαλης είχε γενικά τρελά στιχάκια. Η Τούλα η υποκριτούλα, ο Ψούρης ο Καψούρης και η Ρίνα Κατερίνα. Μόνο που όταν η Ρίνα την κοπανάει η φυγή της είναι φωτιά, η θύμιση της λεπίδα. Ή η φυγή της φωτιά, είναι η χρυσή της λεπίδα; Όποιος το απαντήσει κερδίζει bonus track από τον Χαριτοδιπλωμένο. Επίσης ποια είναι αυτή η Μις Σισιπί που κλαίει; Ποιος την πείραξε;
Ερωτικό : Η πιρόγα αρμενίζει στα νερά του ποταμού, αλλά εδώ είναι Αττική Α) Θεό νταμάρι Β) Θεών νταμάρι ή Γ) φαιό νταμάρι.
Πόσο Πολύ Σ’ Αγάπησα : Στο ποίημα καταλαβαίνεις μια χαρά τους στίχους. Αλλά ο Θηβαίος μετέτρεπε τα διαβατάρικα κι αμίλητα πουλιά σε αδιάβατα, ρηχά κι αμίλητα πουλιά.
Θα τη χωθώ – Στέλιος Διονυσίου : Ώρα για Νεοελληνική γλώσσα. Το ρήμα τοιχωθώ τι θα μπορούσε να σημαίνει; Ότι πηγαίνει τοίχο-τοίχο γιατί το μπαρ είναι επικίνδυνο; Ότι θα κλειστεί σε τέσσερις τοίχους και θα γίνει ντέφι γιατί πονάει;
Δεν ξανακάνω φυλακή – Πάνος Μιχαλόπουλος : Τι σχήμα έχει το μουστάκι του καπετανάκη; Μπούκλα; Ρούγκλα; Ντούγκλα; Η απάντηση βρίσκεται εδώ
Τζαμάικα – Γιάννης Καλατζής : Λογικά θα έχετε δει κι εσείς στα καπηλειά αυτή τη Σμενάκη η οποία είναι σαν εξομολογήτρα της ταβέρνας. «Κι ύστερα το βραδάκι με τη Σμενάκη στα καπηλειά λαλαλαλα».
Ημισκούμπρια – Greek Lover : Τίποτα δεν βγάζει νόημα. Ούτε το «με τρίχα για πουλόβερ» που είναι το σωστό, ούτε το «με την καρδιά πουλόβερ» που άκουγε κάποιος.
Ένα το Χελιδόνι Μπιθικώτσης : Ο Μίκης Θεοδωράκης μπορεί να ήθελε ένα χελιδόνι, αλλά κάποιοι άκουγαν εννιά και θεωρούσαν ότι η στόχευση ήταν στο Ένατο. Πώς είναι η Ενάτη του Μπετόβεν; Καμία σχέση.
Μάμπο Μπραζιλέρο – Σπεράντζα Βρανά : Τι σε κάνει ρε παιδιά αυτό το ρημάδι το μάμπο; Βραζιλιάνο λέρο, Βραζιλιάνο βέρο ή Βραζιλιάνο μαμπολέιρο;
Μωρό μου φάλτσο – Μιχάλης Ρακιντζής : Ο Μιχάλαρος ήταν πάντα ιδιαίτερος στους στίχους του. Αλλά αυτό το ρημάδι το Σίμπεμολ πιο πολύ με σιρόπι για το βήχα μας έμοιαζε παρά για μουσική ορολογία. Και δεν το λέγαμε και σωστά. Σιμπεραμόλ, Εσύ μπεμόλ, Είσαι τόση μπεμόλ.
Δέσποινα Βανδή – Παράτα Με : Η Βανδή μπορεί να έλεγε του άλλου Μην Κοιτάς για να μην τη δει να κλαίει, αλλά ένας από εμάς άκουγε «Γύρνα μύκητας». Προφανώς είχε μύκητα στο πόδι και ήθελε να τον δείξει.
Πηγή: toratora.gr
1 Σχόλιο
Εγω στο “Ενα το χελιδόνι” εκει που λέει..”θέλει και οι ζωντανοί να δινουν το αίμα τους”,ακουγα θέλει και η ζωντανινα και παντα αναρωτιομουν ποια είναι αυτη η ζωντανίνα 🙂