Με τη νέα εκδοχή της «10ης Εντολής» να έχει αντιμετωπίσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις για τις υποθέσεις τις οποίες δραματοποιεί -κάποιες πολύ πρόσφατες, κάποιες πολύ γνωστές, κάποιες πολύ αδιάφορες- ο δημιουργός της Πάνος Κοκκινόπουλος φαίνεται να ξεμένει από ανώμαλες, σκοτεινές ιστορίες.
Μήπως η λύση μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένει; Μήπως οι διαστροφές, τα μοιραία πάθη και οι φονικές τάσεις κρύβονται στο τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς; Για να το διαπιστώσουμε, μαζέψαμε εδώ πέντε φαινομενικά άκακα τραγούδια του Ελληνικου πενταγράμμου… τα οποία όμως έχουν μια σκοτεινή πλευρά που θα έβγαζε ένα σοκαριστικό επεισόδιο της σειράς.
1# Γιάννης Βασιλείου, «Πρώτο σου Φιλί»
«10η Εντολή» Version:
Περίληψη: Ο Θεόφιλος Βανδώρος (14 χρόνια μέσα για βιασμό, νυν συνοικιακός γκουρού, μιλάει λιγότερο από τον Πίτερ Στορμάρε στο Fargo) γνωρίζει τη 16χρονη Κατερίνα Τσάβαλου (ταλαιπωρημένη ψυχή, διαβάζει Πολυδούρη, ερωτεύεται το Βανδώρο από το πρώτο στριφτό). Ο πατέρας της (Αντώνης Αντωνίου) είναι αυτός που τον συνέλαβε πριν 14 χρόνια.
Κορύφωση Δράματος: Συνάντηση Βανδώρου-Αντωνίου σε πάρκο. «Την κόρη μου ρε», όπλο εκπυρσοκροτεί, Madrugada και πεθαίνουν όλοι (εκτός από το Βανδώρο που είναι κουλ).
Τελευταία σκηνή: Βανδώρος 4 το πρωί γράφει ποίημα στη Νιγρίτα όπου μετακόμισε.
2# Δάκης, «Τσάι με λεμόνι»
«10η Εντολή» Version:
Περίληψη: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (geek καθηγητής χημείας, έχει να κάνει σεξ από τότε που σέντερ στον Παναθηναικό ήταν ο Κόρεϊ Άλμπανο, μένει με τη μάνα του, ισχυρές υπόνοιες ότι κοιμούνται και στο ίδιο κρεβάτι) παίρνει μάτι την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (φιλόλογος στο σχολείο που διδάσκει ο Παπασπηλιόπουλος, τον βλέπει με οίκτο που γίνεται συμπάθεια και ξαναγυρίζει στον οίκτο, της έχει περάσει από το μυαλό να του κάνει 10 δευτερόλεπτα oral sex, 15 μάξιμουμ).
Κορύφωση Δράματος: Οι μαθητές του Παπασπηλιόπουλου του κάνουν ροδοτσαντακοπανικές φάρσες στη χέστρα, η μάνα του από Ερασμία γίνεται Κυριάκος, μια συμμορία από τσουλούφες του παίρνουν το Nokia 3210, αυτολύπηση, «be a man» λουκ στον καθρέφτη, κάνει ντου στο σπίτι της Τριανταφυλλίδου για ένα pity fuck, όπλο εκπυρσοκροτεί, Madrugada και πεθαίνουν όλοι.
Τελευταία σκηνή: Οχτάχρονο βρίσκει ένα ζευγάρι κυάλια στην παραλία.
3# Μιχάλης Ρακιντζής, «Εγώ κι ο Πουφ»
«10η Εντολή» Version:
Περίληψη: Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (βενζινάς, ασανζεριτζής ή κάποια δουλειά που σνομπάρουμε αλλά βγάζει γαμώ τα λεφτά, μηδέν ζωή, stalkάρει ό,τι έχει περίοδο) γνωρίζει, εφαρμόζοντας το σύστημα Ντετέκτιβ Ουζούνης έξω από ταπητοκαθαριστήριο την Iωάννα Παππά (ενζενί, σπουδάζει ηθοποιός, αυτός της μιλάει σα repeat sex offender, αυτή το βρίσκει χαριτωμένο). Έρωτας των έξι ημερών, χωρισμός, μπουκάρει στο δωμάτιό της όταν κοιμάται και της παίρνει τον Πουφ.
Κορύφωση Δράματος: Σκιαδαρέσης παίρνει τον Πουφ μαζί του ακόμα και στην τράπεζα, κάνει υποθετικές συζητήσεις μαζί του υποψιάζεται ότι η Παππά το κάνει με totally gay συμφοιτητή της στη σχολή, τρεις σκηνές οδηγώντας με φτηνό ουίσκι στο χέρι, μπουκάρει με Πουφ ανά χείρας, όπλο εκπυρσοκροτεί, Μadrugada και πεθαίνουν όλοι.
Τελευταία σκηνή: Ματωμένος Πουφ έξω από κάδο.
4# Χρήστος Κυριαζής, «Μου θυμίζεις τη μάνα μου»
«10η Εντολή» Version:
Περίληψη: Ο Γεράσιμος Γεννατάς (αρχιτεμπελόσκυλο που παριστάνει το διανοούμενο για να πηδάει -επιτυχημένα) γνωρίζει τη Τζένη Θεωνά (φοιτήτρια στην Καλών Τεχνών, τα έχει με λαϊκό Δαπίτη με Bostonians πουκάμισο που έχει παίξει κομπάρσος σε διαφήμιση γκοφρέτας και τον χωρίζει), αλλά κατά βάση γουστάρει τη μάνα του Καριοφυλλιά Καραμπέτη, (κομ ιλ φο γκαλερίστρια που τελείωσε το Πειραματικό, κόμισσα των Πετραλώνων, συμπεριφορά Βίκυ Σταμάτη στο πιο softcore).
Κορύφωση Δράματος: Η Καραμπέτη γνωρίζει γκαραζότεκνο στα αλλαντικά στο σουπερμάρκετ, αυτή κουλ, αυτός χάνεται, το μαθαίνει ο Γεννατάς και του ρίχνει φτυαριά στο κεφάλι, ερωτική εξομολόγηση στη μάνα του στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, «άσε κάτω το μαχαίρι», Madrugada και πεθαίνουν όλοι
Τελευταία σκηνή: Άγνωστη γριά ολοκληρώνει την αφήγηση σε μπάτσο που δε φοράει στολή και καπνίζει.
5# Νίκος Καρβέλας, «Διαβολάκι»
«10η Εντολή» Version:
Περίληψη: Ο Στράτος Τζώρτζογλου (πλούσιος, κοσμοπολίτης χαραμοφάης, στον ελεύθερο χρόνο του τζογάρει σε κυνομαχίες στα Μεσόγεια και θυσιάζει παρθένες στον Εωσφόρο) γνωρίζει την Πηνελόπη Αναστασοπούλου (μπατσίνα σε κάποιο Τμήμα Δίωξης Whatever που δεν υπάρχει, ελεύθερο ωράριο, μαζεύει στοιχεία για να δέσει το Τζώρτζογλου, τον ερωτεύεται χωρίς να ξέρει ότι είναι αυτός).
Κορύφωση Δράματος: Σατανιστική τελετή στο Σέσι Κορωπίου για να θυσιαστεί το Β2 του τοπικού Γυμνασίου Θηλέων, ντου από πρώην συνεργό του Τζώρτζογλου που το έχει γυρίσει στον Πέτρο Γαϊτάνο, Madrugada και πεθαίνουν όλοι (εκτός από το Τζώρτζογλου που είναι δαίμονας).
Τελευταία σκηνή: Τζώρτζογλου ως Μπάτμαν εμποδίζει απαγωγή νηπίου έξω από το Mall, το επιστρέφει στη μάνα του, γυρίζει αλά Φρανκ Αντεργουντ Ντενίση στην κάμερα και λέει «γκάτσα».
Πηγή: luben.tv