Μηδέν σκουπίδια στο σπίτι!

0

Το «μηδέν σκουπίδια» είναι ένα θέμα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα social media και όχι μόνο. Χιλιάδες φωτό κατακλύζουν το Instagram και το Facebook, σε μπλογκς οι χρήστες εξηγούν τα κίνητρά τους, χιλιάδες σύλλογοι οργανώνονται παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε από την κεντρική διοίκηση τα σκουπίδια της, το παγκόσμιο παράδειγμα παρουσιάζει ενδιαφέρον.


Οσοι ενδιαφέρονται για να παράγουν ελάχιστα ή μηδέν σκουπίδια στα σπίτια τους δεν ανήκουν μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία του πληθυσμού, με οικολογική συνείδηση. Το ζήτημα αφορά μεγάλες μερίδες πολιτών. Οι γυναίκες είναι αυτές που συχνά ξεκινούν το εγχείρημα και εμπνέουν όλα τα μέλη της οικογένειας και το περιβάλλον τους.


Πρόκειται για μια διαδικασία που αλλάζει τη ζωή, απαιτεί σκέψη και συνειδητοποίηση, αλλά και αλλαγή καταναλωτικών συνηθειών.

Ενα παράδειγμα: Μια οικογένεια Γάλλων στην Καλιφόρνια
Το να καταναλώνεις με υπεύθυνο τρόπο, το να μεγαλώνεις τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος, το να δημιουργείς δικά σου προϊόντα: αυτές οι κινήσεις είναι μέρος της καθημερινότητας μιας οικογένειας Γάλλων που ζει στην Καλιφόρνια. Ο Τζέρεμι και η Μπενεντίκτ πήραν την απόφαση να ζήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τον πλανήτη με σκουπίδια.

«Οι ηθικολογίες ή οι ενοχές που δημιουργούν κάποιοι Οικολόγοι δεν είναι παραγωγικά. Εγώ δεν είμαι ριζοσπαστικός ή προπαγανδιστής. Προτιμώ την παιδαγωγική» δηλώνει ο 39χρονος Τζέρεμι, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία επενδύσεων στο περιβάλλον. Βρίσκεται στον κήπο του και παρακολουθεί τα σκουλήκια που τρέχουν μέσα στα φύλλα που μάζεψε για κομποστοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr 

Share.

Leave A Reply