Το ξετσάμπισμα ξεκίνησε. Τα καζάνια είναι έτοιμα να μπουν στη φωτιά. Οι νοικοκυρές ξεφουρνίζουν τα πιο νόστιμα τοπικά εδέσματα και τα όργανα κουρδίζονται για να αρχίσουν οι παραδοσιακές μουσικές. Τα χωριά της ελληνικής υπαίθρου ετοιμάζονται να γιορτάσουν την απόσταξη του τσίπουρου και εμείς κάνουμε βαλίτσες για πέντε μεθυστικά φθινοπωρινά σαββατοκύριακα στην ορεινή Ελλάδα.
Στη Δομνίστα της Ορεινής Ευρυτανίας
Στις 28 και 29 Οκτωβρίου γιορτάζει φέτος το όμορφο χωριουδάκι της Ευρυτανίας την απόσταξη του τσίπουρου. Στην πλατεία της Δομνίστας, το τσίπουρο και το ρακόμελο θα ρέει άφθονο, συνοδεία εκλεκτών παραδοσιακών μεζέδων και λαϊκοδημοτικής μουσικής, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο γλέντι.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: in2life.gr