Η στροφή των καταναλωτών προς την αναζήτηση περισσότερο ισορροπημένης διατροφής έχει δημιουργήσει στο χώρο των αναψυκτικών μία νέα αγορά για προϊόντα φυσικότερων συστατικών και μικρότερης θερμιδικής αξίας. Η τάση για τα light, με μηδενικές θερμίδες και χρήση τεχνητών γλυκαντικών, που χαρακτήριζε προηγούμενες δεκαετίες, δείχνει να υποχωρεί σταδιακά, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να στέκονται περισσότερο υποψιασμένοι απέναντι στα χημικά γλυκαντικά και να επιζητούν εναλλακτικές με φυσικά υποκατάστατα.
Τα αναψυκτικά με Στέβια έχουν και άλλα γλυκαντικά, όχι πάντα φυσικά.
Με το 66% των Ευρωπαίων καταναλωτών να προσπαθεί να μειώσει τη ζάχαρη, η στέβια έχει εξελιχθεί στη νέα «αγαπημένη» των καταναλωτών, με τα αναψυκτικά που περιέχουν στέβια να εξελίσσονται σε ιδιαίτερα δημοφιλή προϊόντα. Παρά το σημαντικό ενθουσιασμό γύρω από τα αναψυκτικά με στέβια, ωστόσο, όταν κανείς διαβάζει πιο προσεκτικά τις ετικέτες, διαπιστώνει ότι ακόμα και αυτά τα αναψυκτικά δεν είναι πάντα απαλλαγμένα από ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά (όπως ασπαρτάμη, σουκραλόζη, ακετοσουλφαμικό κάλιο κλπ.). Κατά συνέπεια, συχνά οι καταναλωτές παρότι θεωρούν ότι επιλέγουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά, η πραγματικότητα συχνά διαφέρει.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: queen.gr