Κάθε αγρότης θα έχει προσωπικό γεωπόνο!

0

Τη δυνατότητα λήψης επιδότησης θα έχουν οι Έλληνες γεωπόνοι, οι οποίοι θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο μέτρο των «συμβουλευτικών υπηρεσιών» (Μ02), προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αγρότες, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δεύτερων, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ένθετο «ΑΓΡΟbusiness», της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», που επικαλείται δικές του πηγές. Μάλιστα, τονίζει ότι σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσει το σύστημα των γεωργικών συμβούλων, το οποίο προηγείται της προκήρυξης και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το μέτρο «Μ02 –  Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση» είναι συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ και στόχος είναι να βοηθήσει τους απλούς γεωπόνους και τις μικρές εταιρίες αυτών ανά τη χώρα, που τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- φυτοζωούν και όχι να… δοθούν τα χρήματα σε μεγάλες εταιρίες του αγροτικού χώρου, όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα υπηρεσιακά στελέχη της Αχαρνών…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Share.

Leave A Reply