Συν-Ένα Μιχάλης Τούμπουρος | «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»!

0

Πρεμιέρα με το πασίγνωστο έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι έχει το θεατρικό σχήμα Συν-Ένα Μιχάλης Τούμπουρος την Παρασκευή 10 Νοεμβριού.

Πρόκειται για ένα δραματικό έργο πολύ πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς, που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, με στιγμές που αναδύουν ένα αιχμηρό μαύρο χιούμορ. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την «κόλαση του οικιακού βίου».
Το μεγαλύτερο μέρος της δραματικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά μοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση δε θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν, εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει μία πιο «συμβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συμβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά».


Το ζευγάρι των δύο βασικών ηρώων «ακροβατούν» ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, την αλήθεια και το ψέμα, συμπαρασύροντας στη δίνη των ψευδαισθήσεων, αλλά και των αληθειών που τους βασανίζουν, το νεαρό ζευγάρι που τους επισκέπτεται μεταμεσονύκτια.
Στην εξέλιξη της πλοκής, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα που κάθε ζευγάρι κρατά καλά κρυμμένα, εκτυλίσσοντας μπροστά στα μάτια των θεατών εκρηκτικές συγκρούσεις με απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά έργα της διεθνούς δραματουργίας, που το 1966 μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Όπως είχε πει ο ίδιος ο συγγραφέας σε παλιότερη συνέντευξή του, το βαθύτερο μήνυμα του έργου είναι «ποιος μπορεί να αντέξει μια ζωή χωρίς ψευδαισθήσεις».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική Επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Μάρθα: Σοφία Μποτσέα
Τζωρτζ: Νίκος Κυριακουλάκος
Νικ: Νίκος Καπόπουλος
Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα και Χαρούλα Νίκου


Η πρεμιέρα του έργου είναι την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής (Νέα Σκηνή), στις 9.15 μ.μ. και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι 19 Νοεμβρίου.
Ώρα έναρξης της παράστασης για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 9.15 μ.μ., ενώ για Σάββατο & Κυριακή: 8.00 μ.μ.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και με μειωμένη τιμή για φοιτητές, πολυτέκνους και ειδικές ομάδες.


Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά εκτός Κυριακής πρωί,  από αύριο Τετάρτη 8/11, τις ώρες 10.00 π.μ.-1.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ. στην είσοδο του αμφιθεάτρου της Φιλαρμονικής .

Share.

Leave A Reply