Είναι ο πολυαμορισμός η νέα σεξουαλική επανάσταση;

0

Ο πολυαμορισμός είναι η πρακτική του να έχει κάποιος πολλούς ερωτικούς συντρόφους την ίδια χρονική περίοδο. Οι πολυαμοριστές δεν είναι σεξουαλικά ακόρεστοι ούτε επιδίδονται σε ομαδικά όργια. Είναι άτομα που θεωρούν δικαίωμά τους την ελευθερία στο σεξ, καθώς πιστεύουν πως η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που μπορεί να αισθανθεί κάποιος για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχει, μάλιστα, η άποψη πως οι πρώτοι πολυαμοριστές εμπνεύστηκαν από κάποιες φυλές των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου παρατήρησαν άνδρες και γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να έχουν ταυτόχρονα πολλούς ερωτικούς συντρόφους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η μονογαμία δεν είναι παρά μια κοινωνική κατασκευή. Ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα, μάλιστα, είναι πως από τη στιγμή που το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό τρόπο τις σχέσεις, αφού η αποκλειστική σχέση με κάποιον για 30 χρόνια θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολη. Πολύ δύσκολη είναι, όμως, και η εξισορρόπηση των πολλών συντρόφων, η οποία απαιτεί επίσης μεγάλη αφοσίωση και πειθαρχία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως, αν κάποιος σκέφτεται να γίνει οπαδός του πολυαμορισμού, θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά καθώς και να απαντήσει στις ερωτήσεις που μπορεί να βρει σε μια εξειδικευμένη εφαρμογή, με σκοπό να δει αν όντως αυτός ο τρόπος ζωής τού ταιριάζει. Εάν καταλήξει ότι πραγματικά ο πολυαμορισμός τον ενδιαφέρει, υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορεί να βρει στο διαδίκτυο προκειμένου να έρθει σε επαφή με άλλους πολυαμοριστές.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr

Share.

Leave A Reply