Οι καλές πράξεις που μπορείς να κάνεις αυτές τις γιορτές

0

έτος στις γιορτές θες να κάνεις το καλό και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις; Ορίστε μια λίστα από καλές πράξεις που θα προσφέρουν απλόχερα χαρά όχι μόνο στους άλλους, αλλά και σε εσένα. Κάνε την αρχή και να ‘σαι σίγουρος πως μετά τις γιορτές θα θέλεις και άλλο.

Η καλοσύνη των ξένων

Πάντα με συγκινούσε η ιδέα του να κάνεις μια καλή πράξη για κάποιον τελείως ά-γνωστο και να νιώσει χαρά από το πουθενά. Η συνηθισμένη πρακτική μου είναι να ρίχνω κέρματα στο δρόμο ή να αφήνω τα ρέστα στα μηχανήματα από τα εισιτήρια (και καλά ότι ξέχασα να τα πάρω). Είναι σχεδόν σίγουρο πως ο άνθρωπος που θα τα βρει θα αισθανθεί πως η τύχη του χαμογέλασε και στο μυαλό του θα αρχίσουν να σκάνε μικρά πυροτεχνήματα θετικών σκέψεων. Τώρα τα Χριστούγεννα όμως μπο-ρείς να γίνεις πιο large από αυτό. Στα διόδια δες πόσους έχεις πίσω σου και πλή-ρωσέ τους το εισιτήριο. Στο σινεμά αγόρασε δύο έξτρα θέσεις και χάρισέ τις στους επόμενους. Πήγαινε κάπου για καφέ ή φαγητό, ρίξε μια ματιά στην πιο τρυφερή οι-κογένεια, στο πιο αγαπημένο ζευγάρι, στην πιο δεμένη παρέα και πήγαινε πλή-ρωσέ τους το λογαριασμό τους. Μπορείς μάλιστα να τους αφήσεις και ένα σημείω-μα λέγοντας πόσο όμορφο είναι να βλέπεις τόσο αγαπημένους ανθρώπους και πως το λιγότερο που μπορούσες να κάνεις για να τους πεις το δικό σου «ευχαριστώ» ήταν να τους κάνεις αυτό το δώρο.

Bonding με τη γειτονιά

Εντάξει, δεν υπάρχουν παντού οι γειτονιές όπως τις έχουμε στο μυαλό μας. Αλλά σε όποιο μέρος και αν μένεις, υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ζεις μαζί, συ-ναντιέσαι συχνά πυκνά και με τους οποίους έχεις την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τον πιο απλό τρόπο. Φτιάξε σπίτι σου κουλουράκια. Πολλά κουλουράκια. Πάρε μικρά καλαθάκια ή κουτιά (μπορείς να φτιάξεις ακόμα και handmade χάρτινα κουτά-κια) και τοποθέτησέ τα μέσα.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: followme.gr

Share.

Leave A Reply