8 συναρπαστικά πράγματα που θα συνέβαιναν αν δεν έβλεπες τακτικά το ηλιακό φως

0

Είμαστε συνηθισμένοι να παίρνουμε τον ήλιο ως δεδομένο.

Ακόμη και σε συννεφιασμένες και βροχερές μέρες, γνωρίζουμε ότι είναι πάνω από μας κάπου και σύντομα θα τον δούμε και πάλι. Αλλά γνωρίζουμε πραγματικά πόσο σημαντικός είναι για το σώμα μας;

Συγκεντρώσαμε 8 συναρπαστικές προβλέψεις για το τι θα μας συνέβαινε αν δεν παίρναμε τακτικά το ηλιακό φως.

8. Η υγεία της καρδιάς σας θα κινδύνευε

Αν δεν έχουμε το ηλιακό φως σημαίνει ότι το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να παράγει βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία μας από τις καρδιακές παθήσεις.

Οι υπεριώδεις ακτίνες ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση. Έτσι, χωρίς τον Ήλιο, είμαστε πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

7. Μειωμένη πιθανότητα να έχετε ένα μωρό

Χωρίς το ηλιακό φως, θα υπάρχει περισσότερη μελατονίνη στο σώμα μιας γυναίκας Αυτή είναι μια ορμόνη που καταστέλλει τη γονιμότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές της να συλλάβει ένα μωρό.

Επιπλέον, οι γυναίκες που παίρνουν λιγότερο ηλιακό φως φτάνουν στην εμμηνόπαυσή τους νωρίτερα από όσες εκτίθενται στον ήλιο.

Οι άνδρες μπορούν επίσης να υποφέρουν από την έλλειψη ηλιακού φωτός,επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

6. Ακατέργαστα νεύρα

Πιστεύεται ότι εάν τα παιδιά δεν πάρουν αρκετό ηλιακό φως, θα κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, όταν γίνουν ενήλικες.

5. Όλοι αυτοί οι πόνοι

Χωρίς το ηλιακό φως, να είστε έτοιμοι να νοιώθετε περισσότερους πόνους σε όλο το σώμα σας. Το φως του ήλιου βοηθά στη θέρμανση των μυών του σώματος και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: fumara.gr

Share.

Leave A Reply