Σενάρια πολιτικής αστάθειας στον ορίζοντα!

0

Στο πολιτικό συμπέρασμα ότι ο κυβερνητικός εταίρος και οι περισσότεροι εκ των βουλευτών του πιέζονται -και άρα πολύ δύσκολα θα δώσουν θετική ψήφο σε μια συμφωνία για τα Σκόπια- καταλήγουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, από την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής, μετά την επιστροφή του από το Νταβός. Μια συνάντηση στην οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι… διαφωνούν!

Μέχρι στιγμής, οι ΑΝΕΛ απορρίπτουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ και έχουν επανειλημμένα διαμηνύσει ότι η εθνική γραμμή μπορεί να αλλάξει μόνο σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν για το Σκοπιανό δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και μια εβδομάδα ο πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει τα δεδομένα, αναζητά συμμάχους στην Κεντροαριστερά, αφού τόσο η ΝΔ όσο και η Ένωση Κεντρώων θα καταψηφίσουν ενδεχόμενη συμφωνία για την ΠΓΔΜ αν έρθει στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply