Η μοναδική γωνιά πάνω στον πλανήτη που οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι ώρα είναι!

0

Η καθημερινότητα μας εδώ στην Ελλάδα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ρολόι και το χρόνο. Ίσως αυτό να είναι μια τεράστια πηγή άγχους, όμως το ζήτημα αυτό αποτελεί ένα άλλο θέμα.

Καμία σχέση με το χρόνο φαίνεται να μην έχουν οι κάτοικοι στη Χιλή, όχι βεβαίως επειδή οι ίδιοι το επιθυμούν αλλά γιατί έχει προκύψει ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ως γνωστόν η χώρα χωρίζεται σε δύο διαφορετικές ζώνες και ως εκ τούτου, οι κάτοικοί της δεν μπορούν να εμπιστεύονται τα ρολόγια. Μιλάμε για την ώρα που ισχύει στην ηπειρωτική χώρα και εκείνη που εφαρμόζεται στο Νησί του Πάσχα. Οι κυβερνητικές αποφάσεις των τελευταίων χρόνων ωστόσο έδωσαν στο πρόβλημα μεγαλύτερο όγκο.

Αν και η χώρα εκτείνεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος, το εύρος του γεωγραφικού μήκους της είναι αρκετό μικρό, με αποτέλεσμα η ηπειρωτική χώρα να έχει μία χρονική ζώνη που αντιστοιχεί σε 4 ώρες δυτικά του Γκρίνουιτς (UTC-4). Η αντίστοιχη καλοκαιρινή ώρα αντιστοιχεί στη ζώνη (UTC-3). Το Νησί του Πάσχα, λόγω της απόστασής του από τη Νότια Αμερική, ανήκει στη ζώνη UTC-6, με αντίστοιχη καλοκαιρινή ώρα UTC-5.

Η κυβέρνηση προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επιδιορθώσει αυτή την κατάσταση αλλάζοντας την θερινή ώρα και την ημερομηνία όταν το ρολόι μετακινείται μια ώρα μπροστά ή μια ώρα πίσω.

time copy

 

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από αυτή την αλλαγή είναι η λειτουργία των υπολογιστών, των κινητών και όλων των συσκευών που είναι προγραμματισμένα με θερινή ώρα και συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς επηρεάζεται.

«Οι άνθρωποι βρίσκονται μπερδεμένοι για μέρες», αναφέρει ο Σιν Παρκ (Sean Park), ο οποίος έχει χάσει πολλές συναντήσεις καθώς το ηλεκτρονικό του ρολόι αλλάζει την ώρα, την λάθος στιγμή.

Έχοντας κουραστεί από τις συνεχής αλλαγές, η κυβέρνηση της προέδρου Μισέλ Μπάτσελετ (Michelle Bachelet), δήλωσε πέρυσι ότι θα καταργήσει τις χρονικές μετατοπίσεις διατηρώντας όλο το χρόνο την ώρα του Γκρίνουϊτς, την οποία χρησιμοποιούν όλα τα ρολόγια του κόσμου.

Πηγή: athenstimeout.gr

Share.

Leave A Reply