Ο Αλέξης Τσίπρας για την Τουρκία : «Η θρασύτητα και η προκλητικότητα είναι δειλία»! (video)

0

Μηνύματα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας, λίγα 24ωρα μετά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια με τον εμβολισμό του σκάφους ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό.Ο πρωθυπυργός είπε ότι τα μέλη του λιμενικού σώματος πρέπει να αισθάνονται περήφανα γιατί όπως είπε «Ως Έλληνες υπαρασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η ελληνική ακτοφυλακή είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια συνορά μας με ισχυρή παρουσία και σε στενή συνεργασία με την Frontex που κάνει την πιο μεγάλη της επιχείρηση στο Αιγαίο και στις ελληνικές θάλασσες. Ο κ. Τσίπρας στο σημείο αυτό τόνισε ότι τα θαλάσσια αυτά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της πατρίδας μας αλλά ολόκληρης της ΕΕ. «Τα δικά μας σύνορα είναι όλα τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: «Αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν όλοι όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους μέλους της ΕΕ στρέφεται εναντίον όλης της ΕΕ»…
Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsit.gr
Share.

Leave A Reply