Με ποιους κάνουμε το καλύτερο σεξ;

0

Στη φαντασία σου μπορεί να ονειρεύεσαι περισσότερη περιπέτεια στο σεξ με κάποιο γοητευτικό άγνωστο που θα σε κάνει να ιδρώσεις, να φωνάξεις,  να μπήξεις νύχια στο στρώμα και δόντια στο μαξιλάρι. Συγνώμη που θα σου χαλάσω το όνειρο, αλλά τελικά έρχεται η έρευνα να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί αδιαμφισβήτητο παράγοντα για καλό σεξ. Αντίθετα, ο παράγοντας κλειδί μπορεί να είναι εκείνος ο τύπος που ερωτεύτηκες πριν μερικά χρόνια και κοιμάται τώρα στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Μήπως είναι,  λοιπόν, καιρός να δεις με άλλο μάτι τον καλό κι αγαπημένο μόνιμο σύντροφό σου, ακόμα κι αν εμφανισιακά απέχει πολύ από τον Ryan Gosling ή τον Μr Grey; Ξέρεις γιατί;

Επειδή είναι πολύ πιθανό το σεξ μαζί του να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που φαντάζεσαι ότι θα βρεις στις αγκαλιές νέων ή περιστασιακών εραστών και απλά να μην το έχεις εκτιμήσει, εκμεταλλευτεί ή έστω απογειώσει όσο θα έπρεπε (μην τα περιμένεις κι όλα έτοιμα –το ‘χουμε ξαναπεί- χρειάζεται κι εσύ να παίξεις μπάλα).  Μην μπερδεύεσαι, όμως! Δε θα σου πω ότι όσο πιο πολλά χρόνια είσαι με τον σύντροφό σου τόσο καλύτερο είναι το σεξ. Η εξίσωση πάει ως εξής: όσο  πιο ισχυρό το μεταξύ σας συναισθηματικό δέσιμο τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η σεξουαλική απόλαυση.

Το επιβεβαιώνει το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δίνοντας στη δημοσιότητα αποτελέσματα σχετικής έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος 2000 άτομα (άνδρες και γυναίκες). Tι ακριβώς έδειξε η έρευνα; Ότι η σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη με ερωτικούς παρτενέρ εκείνους με τους οποίους έχουμε συναισθηματικό δέσιμο. Πιο συγκεκριμένα, το 87% των γυναικών δήλωσε ότι το καλύτερο σεξ το έχει κάνει με κάποιον τον οποίον εμπιστευόταν, γνώριζε καλά και ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια μαζί του. Όσο για τους άνδρες, το ποσοστό ήταν ακόμα μεγαλύτερο κι αυτό κι αν είναι έκπληξη!

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: fthis.gr

Share.

Leave A Reply