Τα παιδιά σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είναι τα πιο υπέρβαρα!

0

Για τα παιδιά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, η μεσογειακή διατροφή έχει πεθάνει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά στη Σουηδία είναι πιο πιθανό να καταναλώνουν ψάρια, ελαιόλαδο και ντομάτες από ότι αυτά στη νότια Ευρώπη.

Στην Κύπρο, ένα εκπληκτικό 43% αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 9 ετών είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν επίσης ποσοστά πάνω από 40%. Οι χώρες της Μεσογείου που έδωσαν το όνομά τους στη διάσημη διατροφή που υποτίθεται ότι είναι η -πιο υγιεινή στον κόσμο, έχουν παιδιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα βάρους στην Ευρώπη.

Τα γλυκά, τα πρόχειρα φαγητά και τα ζαχαρούχα ποτά έχουν μετατοπίσει την παραδοσιακή διατροφή με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο, δήλωσε ο Δρ. Τζοάο Μπρέντα, επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών.

«Η μεσογειακή διατροφή για τα παιδιά στις χώρες αυτές έχει πεθάνει» δήλωσε στο Ευρωπαλϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βιέννη. «Δεν υπάρχει πλέον μεσογειακή διατροφή. Εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή είναι τα παιδιά από τη Σουηδία. Η μεσογειακή διατροφή έχει πεθάνει και πρέπει να την ανακτήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply