Ανακαινίζουν τα σπίτια στα χωριά για να τα νοικιάσουν μέσω Αirbnb!

0

Η μίσθωση σε μικρούς οικισμούς βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους υποψήφιους πελάτες που ζητούν λίγες ημέρες ξεκούρασης και ταυτόχρονα να γνωρίσουν την Κρητική φύση.

Τα τελευταία 2 χρόνια η μόδα της ενοικίασης σπιτιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  έχει επεκταθεί και εκτός αστικών ιστών ενώ το νέο στοιχείο από την φετινή χρονιά είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε ανακαινίσεις των σπιτιών τους που μπορεί να διαθέτουν στα χωριά τους και ενδεχομένως μέχρι σήμερα να μην χρησιμοποιούσαν προκειμένου να τα νοικιάσουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και άλλες εποχές του χρόνου.

Σε πολλές δε περιπτώσεις, όπως δήλωσαν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr εκπρόσωποι του οικοδομικού κλάδου, ημιτελείς κατοικίες ή παλιές κατοικίες που λόγω της κρίσης είχαν αφεθεί στην τύχη τους τώρα ολοκληρώνονται και αναπαλαιώνονται ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων ενοικιαστών, δίνοντας παράλληλα και δουλειά στα ξεχασμένα επαγγέλματα της οικοδομής.  Η μίσθωση τέτοιων κατοικιών σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποφέρει εισόδημα μεγαλύτερο και από ενοικιάσεις σε πόλεις όπως το Ηράκλειο.

Παράγοντες της αγοράς από το μεσιτικό χώρο μιλώντας στο ekriti , επεσήμαναν μάλιστα ότι στις προτιμήσεις των ξένων αλλά και Ελλήνων ενοικιαστών που θέλουν να κάνουν οικονομικές διακοπές βρίσκονται παραδοσιακά ορεινά χωριά του Ηρακλείου του Λασιθίου του Ρεθύμνου, των Χανιών και αλλού , δηλαδή περιοχές που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται κοντά σε παραλίες.  Σε αυτές τις περιπτώσεις οι υποψήφιοι ενοικιαστές ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού ενώ το φυσικό περιβάλλον παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάθε επιλογή.

Το ερώτημα είναι πόσα από αυτά τα ακίνητα είναι καταχωρημένα στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο. Δεν είναι απαραίτητο αυτά τα σπίτια να νοικιάζονται μέσω της airbnb της booking ή όποια άλλης πλατφόρμας. Συνεπώς η παραοικονομία ανθεί.
Θα πρέπει όμως όλοι οι υπόλοιποι που νοικιάζουν σπίτια μέσω πλατφόρμας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , όπως επεσήμανε στο ekriti o πρόεδρος των φοροτεχνικών του Ηρακλείου κ.Παύλος Μπαριτάκης καθώς η εφορία καραδοκεί και μπορεί να  πέσουν στο δόκανο με μια απλή έρευνα μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια με τις διασταυρώσεις.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newsit.gr


Share.

Leave A Reply