Οι φτωχοί πληρώνουν περισσότερα και οι πλούσιοι λιγότερα!

0

Οι λαϊκές περιοχές πληρώνουν το… μάρμαρο των νέων αντικειμενικών αξιών, την ώρα που οι πιο εύπορες συνοικίες βλέπουν τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων τους να μειώνονται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πέραμα οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι αυξημένες έως και κατά 25%, στη Νέα Πέραμο ως και 23%, στο Κερατσίνι και στην Αγία Βαρβάρα ως και 14%, ενώ σε ορισμένες μεμονωμένες ζώνες οι αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες στα Άνω Λιόσια (+58%) και στην Κερατέα (+50%).

Αντίθετα, μειωμένες είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες σε περιοχές όπως η Κηφισιά (-13%), η Νέα Ερυθραία (-14%), ο Διόνυσος (-18%), η Φιλοθέη (-10%) και το Ψυχικό (-33%). Μικρές μειώσεις παρατηρούνται επίσης στα πολυσύχναστα τουριστικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, ενώ μεγάλες είναι οι μειώσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας ακόμα και το 35% στο “ακριβό” Πανόραμα.

Είναι μάλλον προφανής η αναντιστοιχία των νέων αντικειμενικών με τα όσα ευαγγελιζόταν κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ για ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων και περισσότερες επιβαρύνσεις στους πιο εύπορους. Με τις νέες αντικειμενικές, οι κάτοικοι φτωχών περιοχών θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι (έστω κι αν η αύξηση στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι μικρή), ενώ οι κάτοικοι περιοχών όπως το Ψυχικό και η Φιλοθέη θα πληρώσουν λιγότερα για τα ακίνητά τους.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mononews.gr

Share.

Leave A Reply